MUSIC BUSINESS ADVANCED

Vi brænder for at skabe fremtidens musikbranche bestående af talentfulde mennesker, som har en stor passion for musikken – hvad enten det er som artist eller bag kulissen. Vi er stolte over hvor stor en andel af vores tidligere deltagere, som i dag arbejder eller er signet på de helt store pladeselskaber, managements, bookingbureauer, festivaler med mere.

Vores overbygning Music Business Advanced er designet, så du står tilbage med de absolut stærkeste kort på hånden, når du skal ind i musikbranchen. Med udgangspunkt i vores netværk og brancheerfaring, har vi designet Music Business Advanced ud fra nogle af de mest essentielle kernekompetencer musikbranchen efterspørger her og nu.

“Music Business Advanced har givet mig rigtig meget gå-på-mod og lyst til at gøre endnu mere ud af mit arbejde som manager. Jeg har fået en både dybere og bredere forståelse for business delen.”

Du kan læse mere om indholdet under moduloversigten.

PRIS

Forløbet koster 5.750,- kr

Første rate skal betales den 1 juni

Beløbet kan betales over 4 gange

Ansøgningsfristen er den 25 maj

Du modtager svar på din ansøgning lørdag den 26 maj. Du kan tage forløbet i enten Roskilde eller Aarhus.
Roskilde – Efterår 2018
25.08.18 (9-12)
25.08.18 (12-16)
15.09.18 (10-14)
06.10.18 (10-14)
27.10.18 (10-14)
Ekskursion (Hverdag uge 43-44)
Aarhus – Efterår 2018
25.08.18 (9-12)
25.08.18 (12-16)
15.09.18 (10-14)
06.10.18 (10-14)
27.10.18 (10-14)
Ekskursion (Hverdag uge 43-44)

MODULER

Branchekendskab

I dette modul ser vi nærmere på arbejdsgangene og synergierne i musikbranchen. Hvordan hænger de forskellige relationer sammen mellem eksempelvis pladeselskaber, management, booking bureauer, spillesteder, festivaler, publishing m.m.? Hvordan hænger økonomien sammen, hvad lever de af, hvordan ser deres forretningsmodel typisk ud? Det er blot nogle af de mange spørgsmål vi vil besvare på dette modul.

Product Management

Musikbranchen er en af de hårdeste brancher, hvor du konstant bliver målt og vejet, og hvor der konstant stilles krav til din evne til at skabe succesfulde produkter. Hvis du tror, at det blot er at trykke på en knap, lave et Facebook-opslag og vente på den virale effekt, så er du forkert på den.

Product Management handler om at skabe de bedst mulige forudsætninger for produktet. På modulet lærer du, hvordan du skræddersyr dit produkt til forskellige markeder og målgrupper, udvikler dets identitet og profil, identificerer dets kerneværdier så du bedre kan sælge det, og du lærer at analysere markedet og udefrakommende konkurrenter.

Public Relations

Der er en grund til at bloggere i stigende grad kan leve af at anbefale andres produkter. Det skyldes at et blogindlæg eller artikel er langt mere troværdig end en annonce for et produkt.

I modulet ‘Public Relations’ går vi i dybden med kommunikationsstrategier og storytelling. Du vil på modulet lære hvordan du finder ind til kernen af budskabet, så medier og blogs er interesseret i at formidle det. Du kommer til at arbejde hands on med udformningen af effektive pressetekster samt konkret planlægning af en kommunikationsstrategi.

Online Music Marketing: Kampagne strategier, Social Media & Digital Bevisthed

De seneste år er der sket et radikalt skift i måden man distribuerer og markedsfører sin musik på. Førhen udgjorde det fysiske marked og marketingkanaler den primære måde, hvorpå man lancerede sit musikprodukt. Denne tid er forbi – online marketing og distribution har for længst taget over, omend det fysiske aspekt stadig er vigtigt.

 

I modulet ‘Online Music Marketing: Campaign Strategies, Social Media & Digital Awareness’ ser vi på de seneste online trends og den digitale udvikling, som bringer dig forrest i køen, når du skal markedsføre et musikprodukt. Vi tager et indgående blik på de nyeste redskaber og fremadstormende teknologier indenfor de sociale medier. Vi dykker ned i allerede eksisterende cases og ser på deres styrker og udfordringer. Du lærer at udvikle din egen kampagnestrategi, hvordan du øger din digitale forståelse og hvordan du skaber unik synlighed for dit produkt online.

Økonomi & Indtægtsstrømme

Musikindustrien er konstant i forandring, og det forventes, at din forretningsforståelse og evne til at holde styr på økonomien er i topform. I alle aspekter af musikbranchen stilles der store krav til dine finansielle evner – særligt i en tid, hvor indtægtsstrømmene er små, og hvor der er høje krav til projekters succesrate. ‘

 

I modulet ‘Økonomi & Indtægtsstrømme’ giver vi dig et indblik i budgettering, indtægtsstrømme i forskellige typer af musikselskaber, samt identificering af et musikprojekts rentabilitet. Modulet har til formål at give dig en grundlæggende forståelse for de økonomiske aspekter i musikbranchen. Målet er at give dig essentielle redskaber til at analysere finansielle aspekter, vurdere det økonomiske potentiale i musikprojekter og koncepter og udvikle dine økonomiske evner, med henblik på at du selv kan starte eller indgå i nye musikselskaber.

Ekskursion: Musikbranchen helt tæt på

Som en del af forløbet, tager vi på ekskursion ud og besøger aktører i musikbranchen. Vi tager dig med ind i maskinrummet, hvor du får en unik mulighed for at komme helt tæt på der, hvor det hele sker.