10 spillesteder for artister i Aarhus

Foto: Pexels.com

Aarhus er fyldt med venues og spillesteder hvor nye artister kan komme ud og spille deres musik foran et publikum. Der er mange forskellige spillesteder målt på deres størrelser og deres musikgenre. Det kan derfor godt være uoverskueligt at danne overblik over de mange spillesteder. Denne liste er lavet med udgangspunkt i dig der vil arbejde som booker, manager, agent eller artist i den danske musikbranche.

  1. Train

Spillestedet Train er et af de mest populære spillesteder i Aarhus og det er ofte der at de store kunstnere kommer forbi på deres tour. Train har en bred musikgenre med store artister og lidt mindre. De har ofte support på deres kunstnere, så der er rig mulighed for at de upcoming artister også har mulighed for at spille på Train. Kapaciteten er 1300, så det er et forholdsvist stort venue.

  1. Voxhall

Voxhall har en meget bred palette af musik, som er alt fra Heavy til Pop. Spillestedet ligger på Vester allé i Aarhus. Derudover samarbejder de med lokale såvel som nationale kræfter med henblik på at præsentere de mest interessante bands og kunstnere fra ind- og udland. Spillestedet har en kapacitet på 700 publikummer. Det er ikke upcoming musikere der spiller der, men man skal holde øje med support navnene. 

  1. Radar

Radar præsenterer et bredt udbud af musikgenrer med både lokale, nationale og internationale artister og altid med et særligt fokus på det eksperimenterende, det alternative og på nichegenrer. Spillestedet har en kapacitet på 300 publikummer. Radar ligger på Skovgaardsgade 3 i Aarhus.  

  1. Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus med 10 sale og mere end 1.500 årlige arrangementer. Musikhuset Aarhus har plads til store verdensstjerner men giver også plads til de mindre artister i de små sale. Det er et mangfoldigt hus med mange typer arrangementer fra stort til småt. Det er de mindre sale som Rytmisk sal og Lille sal, man skal fokuserer på som ny artist. Der er plads til henholdsvis 1000 stående publikummer i Rytmisk sal og knap 320 siddende i den lille sal.

  1. Studenterhuset Aarhus

Studenterhuset Aarhus er et hus med mange forskellige aktiviteter, lige fra helt almindelige studieaftenener til koncerter. Det er nok ikke det typiske spillested, men der er muligheder for, at komme ud og spille for et ungt publikum og vise sin musik. Studenterhuset Aarhus har beliggenhed på Nordre Ringgade 3 i Aarhus.

  1. Gyngen

Gyngens scene ligger i FO-Byen og de bruger forskellige venues afhængig af, hvilket arrangement der afholdes. Gyngen afholder primært koncerter i deres Maritza-sal, men benytter også mulighederne i deres andre sale. Gyngens primære fokus er på Folk, Jazz og World. 

  1. Fatter Eskil

Fatter Eskil er et værtshus og spillested for rytmisk musik beliggende i Skolegade i det centrale Aarhus. Stedet blev grundlagt af musikeren Eskil Holten i 1973 og er siden blevet kendt for at have livemusik de fleste af ugens dage. Fatter Eskil har en bred palette af musikgenre lige fra ny dansk pop til udenlandske rocknavne. 

  1. HeadQuarters

Spillestedet ligger på Valdemarsgade 1A i Aarhus. Hver uge er der et væld af koncerter med primært fokus på ny, original musik. På HeadQuarters går de højt op i at præsentere et alsidigt program af høj kvalitet for alle gæsterne. HeadQuarters laver ca. 200 koncerter om året, så der er plads til mange acts i løbet af året. Ønsker man at spille på HeadQuarters, så skal man udfylde deres bookingformular på hjemmesiden.

  1. Casa v58

Casa v58 er et lidt alternativt spillested, da det samtidig er en restaurant. Det ligger på Vestergade 58p. Casa v58 har mange spændende aktiviteter lige fra jazz koncerter til live salsa. Det er et mindre sted med plads til intime koncertoplevelser. 

  1. Turkis

Turkis i Aarhus beskriver sig selv som et musikalsk mødested hvor horisonten udvides og traditionerne finder nyt liv. 12 års historie med afsæt i det turkise telt, men også et nyt spring, en ny strøm og et nyt hus. Turkis har en blandet musikgenre lige fra folk til sydafrikanske bands. Et kig værd, hvis man laver alternativ musik.