10 spillesteder for upcoming artister i København

Foto: Pexels.com

København er fyldt med venues og spillesteder hvor nye artister kan komme ud og spille deres musik foran et publikum. Der er mange forskellige spillesteder målt på deres størrelser og deres musikgenre. Det kan derfor godt være uoverskueligt at danne overblik over de mange spillesteder. Denne liste er lavet med udgangspunkt i dig der vil arbejde som booker, manager, agent eller artist i den danske musikbranche.  

1. Rust

Spillestedet Rust ligger på Guldbergsgade 8 i hjertet af Nørrebro. Det populære spillested åbnede op for musikken i 1990 og har siden været stedet for ny og spændende musik. Rust har en kapacitet på ca. 200 i publikum, hvilket gør det muligt for nye artister at komme ud med deres musik. Rust har en meget bred genre af musik, der er både danske upcoming bands og udenlandske bands med større erfaring. Spillestedet har et tætpakket program hvor der er koncerter stort set hver weekend fra torsdag til lørdag. 

2. Ideal Bar

Ideal Bar er Vegas scene for upcoming artister/mindre navne der gerne vil prøve sig af på scenen. Ideal Bar byder på en bred palette af navne. Der er mange forskellige musikgenre der optræder på Ideal Bar lige fra POP til RAP. Der er koncerter i de fleste weekender både fredag og lørdag, så der er god mulighed for at kontakte dem angående et spillejob. Kapaciteten er på 200 stående i publikum, så det er også et mindre koncertsted til upcoming artister.

3. Hotel Cecil

Hotel Cecil er lidt af et multihus; de har både koncerter, comedy og foredrag. Derudover er Hotel Cecil også en populær natklub i indre København. Da Hotel Cecil har mange forskellige arrangementer, så er det ikke kun koncerter de har fokus på. Det er derfor en større udfordring for de upcoming artister, at spille på Hotel Cecil, da der også er konkurrence i form af comedy-shows og foredrag. De har en kapacitet til 350 stående publikummer. Genremæssigt er det forholdsvist blandet, men en stor overvægt af ny dansk popmusik.   

4. Spillestedet Stengade

Spillestedet Stengade er et progressivt brugerdrevet spillested midt på Nørrebro i København. Spillestedet Stengade laver ca. 200 koncertarrangementer om året. Hertil kommer en række øvrige sociale og kulturelle events. Musikprofilen på Spillestedet Stengade er mangfoldig – ofte med afsæt i den lokale undergrund. Hertil kommer en lang række internationale artister. Spillestedet Stengade huser en kapacitet på 230 stående publikummer. 

5. Pumpehuset – Byhaven

Byhaven er pumpehusets udendørs koncerter der foregår henover forår, sommer og efterårsperioden. Det er hovedsageligt med fokus på det nye vækstlag og der bliver også lavet showcases, som Bands of Tomorrow presents Sille Trolle & Chili og Konkylie Favourites presents Føl Som & Marcus Gordon. Hele forår og sommerperioden er der gratis entre i Byhaven, så der er god mulighed for at der kommer en masse til koncerterne. Byhaven er som sagt udendørs, så der kan være både en del stående og siddende publikummer og kapaciteten er ca 300 gæster. 

6. Huset KBH  

Huset KBH er et folkehus placeret på Magstræde i København K, der har mange forskellige aktiviteter i huset. De har også en musikcafé, hvor der er en kapacitet på 150 stående i publikum. Tidligere har navne som CV Jørgensen, Red Hot Chilli Peppers og D-A-D spillet der. Musikcaféen er stedet, hvor du opdager nye internationale artister for første gang på dansk jord og nye danske artister på deres først turné eller debutkoncert. Lokalet er velegnet til (release)koncerter, labelaftener og receptioner. 

7. Urban 13

Urban 13 er spillestedet der ligger under bispeengbuen i mellem Nørrebro og Frederiksberg. Spillestedet er samlingspunktet for Københavns borgere og ligger “under buen”. Derudover laver de også den populære festival for upcoming artister ‘Carpark Festival’. Spillestedet har også et koncept for nye artister der hedder ‘Urban Sessions’, hvor bl.a. Niko Blonde og Gejst har spillet. De har en kapacitet på 150 i Garagen og op til 300 hvis de åbner op for Garagen.

8. Loppen 

Loppen er et hus, som især benyttes som spillested for musik, beliggende i fristaden Christiania på Christianshavn i København. Loppen blev indviet 17. maj 1973, og hed dengang Christianias Viking Jazz Club. Spillestedet Loppen har et meget bredt udvalg af musikgenre og fra mange forskellige lande. De har meget stort fokus på mangfoldigheden og det brede fællesskab. Spillestedet har en kapacitet på 400 i publikum. 

9. Folkehuset Absalon

Folkehuset Absalon er et kulturhus med et virvar af forskellige oplevelser lige fra koncerter til deres populære fællesspisning. Derudover har de også plads til fokus på det nye vækstlag i musikkens verden. Det er dog ikke deres største aktivitet, men de har hovedsageligt koncerter fredag og lørdag. Der kan være mange mennesker i Folkehuset Absalon både stående og siddende. Det er en gammel kirke, som er lavet om til et folkehus.

10 Råhuset 

Spillestedet Råhuset er Københavns spændende spillested der ligger på Onkel Dannys plads i Kødbyen. Spillestedet huser mange forskellige koncerter og arrangementer, som har fokus på nye og udenlandske artister. Råhuset lægger op til, at man kan kontakte dem angående spændende projekter og konceptideer, så der er god mulighed for at kontakte dem. Spillestedet har en kapacitet på 150 stående gæster.