SPOT Festival, SPOT+

Bliv klogere på musikbranchen: SPOT Festival

Foto: Stock

I denne artikel har du mulighed for at lære lidt om branchefestivaler, og så går vi i dybden med landets største af slagsen
SPOT-Festival.

Branchefestivaler er efterhånden en disciplin, som både branchefolk, artister og bands bliver nødt til at have med i overvejelserne, når de skal udbygge deres netværk og lære om, hvad der rører sig af nye ting på musikscenerne rundt omkring i verden. På branchefestivaler kommer pladeselskaber, managements og bookingbureauer og fremviser alle de fede projekter og artister, de går og arbejder på for tiden. På den måde er branchefestivalerne både et sted for brancheorganisationerne at opdage ny musik, snakke med nye, spændende artister og forhåbentlig blive dem, der får fat i de fedeste stjerneskud på den danske musikhimmel. Men det er også på branchefestivaler at nye artister og bands har mulighed for at vise sig selv frem, komme i snak med pladeselskaber og managements, og møde andre i branchen som måske kan hjælpe dem videre på vej. Branchefestivalerne er mange rundt om i verden og Europa, og i Danmark er den aarhusianske SPOT-Festival den største af slagsen. 

En branchefestival midt i Aarhus

SPOT Festival varer to dage og foregår midt i Aarhus. Det er lidt forskelligt hvor i byen festlighederne udspiller sig, og typisk bliver de allerede etablerede spillesteder og venues inkorporeret i programmet. I de dage festivalen står på vil hele byen derfor bære præg af festivalen. I løbet af de to dage foregår der mere end 200 showcase-koncerter rundt omkring i byen, hvor både store og små navne fra hele Danmark spiller. Den første SPOT Festival blev afholdt i 1994 og har siden dengang haft sit fokus på den danske vækstlagsscene. Det betyder, at rigtig mange (i idag) etablerede navne har spillet på SPOT i løbet af deres karrierer. For mange af dem var det måske endda på SPOT, at de kom i kontakt med nogen af dem, der hjalp dem med at komme frem i branchen. Et af formålene på SPOT er nemlig at fange de rigtige menneskers opmærksomhed. Med over 200 koncerter fordelt på bare to dage er der nemlig kamp om publikummet. Heldigvis har man som festivalgænger tid til at opleve en hel masse musik. Formatet på SPOT er nemlig, at hver koncert kun varer ca 35 minutter, og så er det egentlig bare artistens opgave at imponerende publikum så meget som muligt. 

SPOT+

Nu er det nu, det bliver brancheagtigt! SPOT+ er nemlig konference- og branchedelen af festivalen, som kun branchefolk har adgang til. Det vil sige, at folk, der “blot” har købt en normal festival-billet ikke har mulighed for at tilgå SPOT+-programmet. SPOT+ har til formål at skabe rammerne for, at branchefolk kan mødes og inspirere hinanden. Programmet står på talks, foredrag, præsentationer, paneler og netværksarrangementer. For udover, at man med SPOT+-programmet får rig mulighed for at blive klogere på branchen og indgå i diskussionerne og drøfte stort og småt – så er det også til netværksarrengementerne, at man har mulighed for at udvide sit netværk og møde mennesker, der måske kan tage en videre i musikbranchen.

Hvis du synes branchefestivaler lyder spændende, kan du med fordel tjekke vores guide over nordiske branchefestivaler ud. Måsker er der nogle af dem, du ikke kendte i forvejen. Den kan du læse her


Drømmer du om at komme på branchefestival og blive del af den danske musikbranche? Måske er et forløb på Innovative Music Management noget for dig?