Booking, Management, Innovative Artist Academy

Booking og management i Danmark

Foto: Stock

I denne artikel guider vi dig igennem danske booking- og managementbureauer. Vi har lavet en lang liste over bureauer, som du måske kan bruge, hvis du på et tidspunkt får brug for at henvende dig til et enten et booking- eller managementbureau. 

Når man er ny artist og gerne vil have folk til at lytte til sin musik, så er det afgørende, at man har dygtige folk omkring sig, som kan lægge en plan for, hvordan man får bredt sin musik ud. En af grundstenene i de fleste artisters karrierer er derfor at have en manager, der kan holde styr på alt det praktiske og administrative. Så behøver artisten ikke koncentrere sig om andet end det, artisten er bedst til – at lave musik og spille koncerter! En booker er relevant, når der skal koncerter i kalenderen, og artisten skal lægge en plan for, hvor og hvornår der skal spilles koncerter.

Der findes et hav af forskellige booking- og managementbureauer, som hver især har speciale i forskellige ting. Nogle bureauer arbejder kun med artister inden for en specifik genre – nogle arbejder kun med artister, der har en særlig profil. Herunder kan du blive klogere på et af landets største bookingbureauer og et af landets største managementbureauer og blive lidt klogere på, hvad de lægger vægt på, når de indgår samarbejder med artister.

The Bank

The Bank er et af landets største managementbureauer, og de repræsenterer nogle af de største og mest erfarne kræfter i den danske musikbranche. Alt fra The Minds of 99 til Benjamin Hav findes under artistfanen hos The Bank, og det viser, hvor bred deres managementerfaring er. En music manager tager sig af alle de områder af artistens arbejdsliv som ikke er at spille koncerter og skrive sange. Det vil sige alt fra kontrakter og forhandlinger til artistidentitet og fremtidsplaner. The Bank må siges at være en af de tungeste spillere på managementdelen.

The Artist

The Artist er et bookingbureau, som udspringer af management-bureauet The Bank. The Bank har i flere år siddet på nogle af landets største live-navne (bl.a. The Minds of 99), og derfor er det helt oplagt, at de også skal have et live-agentur. The Artist spænder bredt i deres udvalg af artister og har både helt store navne, der spiller på nogle af landets største scener, men samtidig lægger de høj vægt på at have fingeren på pulsen på den danske upcoming-scene. Vores lillesøster, Innovative Artist Academy, har lavet et dybdegående interview med Andreas Løwén, der er live-agent hos netop The Artist. Han fortæller blandt andet om hvilke musikalske kvaliteter, der fanger hans interesse. 
Læs det spændende interview med Andreas Løwén her.

Management og Booking i Danmark

Hvis du er nysgerrig på at lære mere om booking, management eller nogle af de andre jobtitler i musikbranchen finder du måske vores artikel om jobs i musikbranchen interessant. Den kan du finde her.
På vores karriereforløb Innovative Music Management vil du møde branchefolk fra både pladeselskaber, bookingbureauer og managements. Hvis du tror det er noget for dig, kan du læse mere om det eller kontakt os for en uforpligtende snak om dig og dine fremtidsdrømme. 
Hvis du synes management og booking er spændende, så kan du med fordel gå på opdagelse i den liste, vi har lavet herunder! Måske er der nogen, du tror kunne relevante at samarbejde med?

Både booking og management


Kickstart din musikkarriere, udvid dit netværk og få undervisning af folk, der til dagligt sidder og arbejder i musikbranchen. Skriv et par ord om, hvorfor du gerne vil med på holdet, og send os din ansøgning.