Hør VEGA’s PR & Kommunikationschefs bud på det gode event

Foto: VEGA

VEGA er et af Københavns mest populære koncertsteder. Her er det musikken, der udgør eventet og derfor er både koncerter og temafester Vegas speciale. Vi har i den forbindelse spurgt spillestedets PR- og kommunikationschef Magnus Restofte, hvad hans bud på et godt musikevent er.

”Et godt event kan være mange ting!” siger Magnus Restofte. ”Men det må ofte gerne være noget, der overrasker og bliver noget, som man taler om og reflekterer over lang tid efter – samt ønsker at genopleve. Et godt event kan også være en succes lang tid inden det løber ad stablen. Så er det nemlig kommunikeret så godt, at man som potentiel gæst lang tid inden eventet får lyst til at fortælle hele verden om det, og dermed bliver en vigtig ambassadør for eventet.”

Magnus siger, at han ikke tror, at man nogensinde kan være 100% sikker på, hvorvidt ens idé eller koncept holder. Han siger dog, at ”man kan gøre sit hjemmearbejde godt, så man trækker på alle de erfaringer man kan komme i nærheden af. Og så gælder det om at have en idé som flere kan se et potentiale i samt har lyst til at involvere sig i. Og så vær ikke bange for at tale med folk, man ikke kender, om de grundliggende elementer mht. ens idé, så man kan få ‘fremmedes’ umiddelbare holdninger samt evt. forbehold med.”

Da han selv begyndte at arbejde med koncerter og events, oplevede han økonomi og godkendelser, som de største udfordringer. ”Idéerne er der ofte, men det er langt fra alt man kan realisere på grund af praktik eller økonomi.”

VEGA har ikke erfaring med crowdfunding som en finansieringsmåde, men Magnus siger, at de holder øje med det, specielt til de events og koncertformater, som det kan være svært at få kommercielle partnere ind over. I forhold til branding bruger VEGA meget tid på den enkelte artist og publikummet dertil. ”Vi bruger meget energi på at vurdere, hvem vi taler til, og hvad budskabet kan være i de forskellige koncerter og events. Nu har vi mange forskellige koncerter og events i vores hus, så ofte er det en meget bred skare af gæster vi taler til. Det gør det både sjovt og udfordrende mht. branding.”

Til slut nævner Magnus VEGAs 50’er fest, som det bedste event han, til dato, selv har oplevet. ”Det var simpelthen bare så smuk og samtidig en helt igennem fantastisk fest. Folk var dresset op til den store guldmedalje, dansede tæt som i gamle dage og fik en masse overraskelser rundt omkring i hele huset. Efter festen var folk så glade for det, de havde oplevet, at de oprettede en facebook-støttegruppe, der skulle sikre en ny fest. Den fik 500 medlemmer på 24 timer. Og så var grobunden ligesom lagt for en gentagelse året efter. Selvfølgelig med nye tiltag og overraskelser.”

I forhold til fremtidige events anbefaler Magnus, at folk holder øje på VEGAs website eller facebookside og lover interessante ting på den front i 2015.