Vinylplade, podcast, musikpodcast, musikentusiaster, musikelsker

GUIDE: 5 podcasts der tager dig bag om musikken

Foto: Stock 

Tekst: Sofie Segall

Er du nået til bunds i episoderne på din yndlingspodcast? Fortvivl ej, vi har samlet en guide over 5 podcasts, som giver dig indblik i emner fra musikkens opstandelse til de nyeste skud på stammen. 

Podcast 1: Musikkens rødder

Musikkens rødder er til de helt nørdede. Gennem 2 sæsoner bliver rejsen fra musikkens spæde oprindelse til hitlisterne undersøgt på bedste forskervis. Podcasten tager dig bag om de helt store bands inspirationskilder, og viser dig, hvordan de mest ikoniske tracks trækker på historien. Vidste du for eksempel, at flere af Gorillaz’ sange er inspireret af reggaeton, som skabte stor politisk debat da den i sin tid blev udbredt? Og at gospelmusik har været med til at definere vores tids populærmusik? Der er intet nyt i, at rytmer og melodier slår nye frø gennem musikhistorien, men Musikkens Rødder gør dig klar over, hvor udbredt det egentlig er. 

Podcast 2: ALBUM

ALBUM tager dig på en rejse tilbage til sangskrivning, historie og følelseseksplosioner. Kristian Leth og Ralf Christensen gennemgår nogle af pop- og rockmusikkens mest ikoniske album såsom ‘The Wall’, ‘What’s going on’, ‘Heroes’ og ‘Kid A’. Podcasten efterlader dig med en følelse af, at du ikke blot lytter til et album, men at du opsluges i et følelsesunivers. 

Podcast 3: Song Exploder

Hvordan skriver man et kæmpe hit som sprænger hitlisterne? Det undersøger podcasten Song Exploder gennem besøg fra blandt andet Fleetwood Mac, Billie Eilish, The roots, Denzel Curry og Bon Iver. Kæmpehittet ‘Everything i wanted’ opstod ud fra et mareridt som Billie Eilish havde, og blev derefter skrevet om til en sangtekst med hjælp fra hendes bror FINNEAS. ‘Go Your Own Way’ blev starten på Fleetwood Macs ikoniske album ‘Rumours’. Lindsey Buckingham fortæller om, hvordan bruddet med Stevie Nicks skabte gigahittet og blev startskuddet på albummet. Podcasten viser altså hvordan knuste hjerter og mareridt har skabt nogle af tidens største sange.  

Kender du allerede nogle af de podcasts vi har oplistet indtil videre? Læs her en af vores andre artikler, hvor vi ligeledes giver dig inspiration til 5 fede musikpodcasts!

Podcast 4: AND THE WRITER IS

AND THE WRITER IS tager dig med på en rejse, hvor du lærer hvem der står bag de store hits, hvordan og hvorfor de er blevet skabt. Der er mange sangskrivere og artister, men kun få sange der når frem til de helt store hitlister. Ross Golan inviterer hver uge en ny sangskriver ind i studiet, hvor de fortæller om hvordan deres musikalske fortælling sprang hitlisterne. I den nyeste episode har Ross Golan besøg af Ant Clemons, som startede med at skrive sange i bytte for en gulvplads at sove på. I dag går hans sange under navne som Beyonce, Kanye West og Kali Uchis. 

Podcast 5: NOT 97

NOT 97 sætter fokus på ny musik fra upcoming artister, der er midt i at skabe deres navn i musikindustrien. Under hver episode mødes panelet for at diskutere nyfunden musik fra undergrundsscenen. Paneldeltagerne udvælger hver især 2 sange, som skal følge kriterierne, at de er blevet udgivet indenfor de sidste 6-8 måneder og at artisten skal have under 10.000 følgere. NOT 97 formår dermed at snakke ind i den aktuelle musikscene, som giver dig en følelse af konstant at ville høre videre og opdage nye artister. 

Lad dig inspirere, motivere og opsluge. Giv dem et lyt! 

Kan du ikke få nok af at høre om alt, hvad der handler om musik? Vi har udgivet en lang række eksklusive Q&A’s med upcoming såvel som etablerede personer i branchen. Bliv inspireret til at finde din egen vej ind i musikbranchen!

// Udgivet d. 15/2/2021