Hvad kan jeg blive?: Booking Agent

Musikbranchen favner en bred vifte af jobmuligheder, og en af dem er arbejdet som Booking Agent. Hvad vil det sige at være Booking Agent? Hvori består dine opgaver, og hvad er det bedste ved jobbet? Det prøver vi, med hjælp fra to erfarne Booking Agenter, at give dig svar på.

Hvad er en Booking Agent?

Der skelnes i musikbranchen mellem jobbet som Booker og jobbet som Booking Agent. Det er dog to stillinger, der tit samarbejder. Hvor Bookeren primært er ansat for et spillested, arbejder du som Booking Agent på et bookingbureau og kan sidde med flere forskellige artister. Her er det din opgave som agent at booke de bedste koncerter til dine artister, og forhandle så fordelagtige aftaler på plads som muligt. Dette gælder også, når spillestedets booker kontakter dig og vil booke din artist til en koncert.

Her er et udpluk af nogle af dine hovedansvarsområder som Booking Agent:

– Undersøg markedet i forhold til din artists live-profil og den aktuelle live-scene for at finde frem til bedst mulige booking af både enkeltstående koncerter, turnéer og festivalkoncerter
– Kontakt venue og promoter og overbevis disse om at booke din artist
– Forhandl kontrakter, der blandt andet berører emner som pris, faciliteter, tidspunkt, udstyr og så videre.
– Stå for den praktiske planlægning af eventuelle tours – som f.eks. transport af både artist og gear og overnatning.

 

heartbeat-360

”Jeg arbejder både som Booking Agent og Manager, og ofte fletter arbejdsopgaverne sammen i en travl hverdag. Men mine primære ansvarsområder er jo booking af shows, samt kommunikation mellem bureauet, artisten og den lokale arrangør (spillested, festival med mere) Kort sagt er mit absolutte ansvar, at få artisten ud at spille koncerter på de rette steder foran det rette publikum, på de rette præmisser rent afviklingsmæssigt og helst med et økonomisk overskud som resultat.
Booking Agent, Stefan Facius, Heartbeat Music.

Hvad skal der til for at kunne blive Booking Agent?

Der er flere værktøjer, der er gode at besidde i arbejdet som agent. Her er nogle af dem:

– Gode kommunikative evner
– Indgående branchekendskab
– Bredt netværk i industrien
– Overblik og strategiske evner
– Stort festivalkendskab og generelt kendskab til den aktuelle live-scene
– Fordelagtigt et teknisk kendskab til det at spille live

Hvad er det fedeste ved at arbejde som Booking Agent?

”Selve arbejdet med musikken, planlægningen af strategier et år+ ud i fremtiden, samt det at opdage nye artister. Den følelse man får, når man ser et navn live og får myrepatter og en tung klump i halsen – det er det bedste! Man er nødt til at være en nørd for at have det her job, og der skal lægges mange timer i det. Hvis man ikke elsker det, så falder man fra hurtigt.– Booking Agent, Anders Wind, 3rd Tsunami.

”Ingen dage er ens, og ingen opgaver er ens. Vi arbejder med mennesker i et kreativt, men også merkantilt miljø, og i et sådant miljø keder man sig aldrig. Naturligvis er der også dage, som man helst vil glemme – men som oftest fløjter jeg, når jeg møder ind om morgenen og otte til ni timer efter, når jeg tager hjem igen.
– Stefan Facius, Heartbeat Music.

Vil du også have en hverdag omringet af musik og live koncerter?
ANSØG OM EN PLADS PÅ INNOVATIVE MUSIC MANAGMENT