Hvad kan jeg blive?: Head of Booking

Foto: Privat

“Jeg skal få alt til at spille uden at miste blikket for det vigtigste – at lave verdens bedste program.”

Mange drømmer om en hverdag i musikbranchen og ved, hvor svært det kan være at få en fod indenfor. Ofte er folk ikke bevidste om, hvilke jobs der findes, og hvilken rolle de selv ønsker at spille i musikbranchen. Vi har kigget nærmere på jobbet som Head of Booking, og har taget en snak med VEGAs Head of Booking Mikkel Wad Larsen om at turde kaste sig ud i det ukendte, at have en million bolde i luften og samtidig have hjertet med hele vejen igennem.

At finde sit kald

Allerede da Mikkel Wad Larsen var 18 år, vidste han, at han ønskede at arbejde professionelt med musik. Dengang var alt, han havde af erfaring med branchen, at have afviklet nogle få koncerter, printet plakater og andet praktisk. Men da han så en annonce for Music Management-uddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium i København, vidste han med det samme, at han havde fundet sit kald.

Mikkel blev optaget på uddannelsen, og siden da har han arbejdet med mange forskellige aspekter af faget. Om sin vej ind i branchen fortæller Mikkel:

“Jeg er en rigtig do-it-yourself type. Fra min ydmyge start i en lille øveforening i Hjørring, til i dag at være på VEGA, har jeg altid fulgt mit hjerte 100 procent. Jeg har selvfølgelig min management-uddannelse fra konservatoriet, men ellers har jeg generelt bare kastet mig ud i jobbet. Det har også betydet, at jeg gennem tiden har arbejdet med alt fra tour-management, pladeselskaber, marketing og så har jeg booket rigtig, rigtig mange koncerter.”

Jobbet som Head of Booking

Jobbet som booker indebærer, at man hele tiden har mange bolde i luften. Man skal sørge for at være opdateret på de nyeste musik tendenser, altid vide hvad der er vejen frem, og så skal man selvfølgelig – i samarbejde med PR afdelingen – sørge for, at der bliver solgt billetter.

“Det vigtigste som booker er konstant at holde overblikket. Jeg sidder med rigtig mange mails, budgetter, diskussioner, ønsker og meget andet hver eneste dag. Jeg skal få alt til at spille uden at miste blikket for det vigtigste – at lave verdens bedste program. At satse på mindre end det er simpelthen spild af tid.”

Mikkel skal således balancere mellem kunstnerisk tyngde, diversitet, kvalitet og kommerciel bæredygtighed. Sammen med VEGAs musikchef, Lene Vive Kristoffersen, er det vigtigt at Mikkel har det store perspektiv, samtidig med at han holder styr på det daglige ansvar og overblik. Som Head of Booking på VEGA samarbejder Mikkel tæt med musikchefen Lene, og booker-kollegaen Annika Johnson.

“Det bedste ved at være Head of Booking i VEGA, er at arbejde i VEGA. Det er et hus med så vanvittig meget historie og sjæl, og det inspirerer mig dagligt. Jeg elsker virkelig mit job, og føler mig meget lykkelig over at være en del af dette stærke team og sidde på, efter min mening, Europas bedste venue.”

Hvad skal der til for at blive booker?

Mikkel har gennem hele sin karriere taget chancer, og haft hjertet med. Det har krævet mod og hårdt arbejde i sidste ende at nå til drømmejobbet, og med erfaring fra branchens mange facetter, kommer Mikkel med følgende råd, hvis du ønsker en fremtid som booker i musikbranchen:

“Det er jo bare at arbejde, arbejde og arbejde. Kast dig ud i mange forskellige projekter, og vær så åben som muligt over for andre mennesker, kunst og idéer. Så har du i hvert fald et rigtig godt grundlag.”

Skrevet af Kristina Rove og Line Mortensen