Agnete Hannibal Petri, job i musikbranchen, manager, hvad kan jeg blive, musikelsker,

Hvad kan jeg blive? Manager

Foto: Agnete Hannibal Petri // Landon Yost
Tekst: Ditte Nebeling Jensen

Musikbranchen rummer mange spændende jobs, men det er samtidig en branche, som kan være svær at navigere rundt i. Hvad kan man egentlig blive? I denne artikel skriver vi om jobbet som Manager.


I denne artikel stiller vi skarpt på jobbet som Manager, og vi undersøger blandt andet hvilke krav der er til jobbet, og hvilke ting man skal være særligt opmærksom på.
Som Manager arbejder du tæt sammen med den artist, du repræsenterer, og en helt central del af arbejdet består af at holde et bredt overblik over dine artisters planer, forløb og samarbejdspartnere.
Der findes mange forskellige tilgange til at blive Manager, og en af dem findes vi hos Agnete Hannibal Petri. Hun har blandt andet lavet managementopgaver for navne som Liss og Iceage gennem sit arbejde på pladeselskabet Escho, og her fortæller hun om sin vej ind i branchen, og om hvilke ting, hun synes, der er de allerfedeste ved at være Manager.

Arbejdet som Manager


Agnete startede sin musikalske karriere på pladeselskabet Escho, hvor hun begyndte med day-to-day opgaver for bandet Liss. Her arbejdede hun som assistent for deres manager Nis Bysted, og hun fortæller, hvordan Nis var virkelig god til at give hende frihed og ansvar, så hun helt naturligt kunne arbejde mere og mere på egen hånd med nye artister. I dette arbejde var der særligt to ting, der drev hende: En generel nysgerrighed til arbejdet og en vedholdenhed for at lære mere.

Udover at arbejde med management studerer Agnete også på Københavns Universitet, så for hende handler det rigtig meget om på bedst mulig vis at få management-jobbet til at hænge sammen med studielivet.
Det er en generel karakteristik for jobbet som Manager, at der ikke rigtig er noget, der hedder “en typisk arbejdsdag”. En Manager skal have rigtig mange forskellige bolde i luften på én gang, og Agnete fortæller:

“Helt lavpraktisk handler det meget om at vedligeholde en form for overblik; stå for kontakt til de involverede samarbejder (fx PR, booking eller som pladeselskab), tale med artisten om hvordan et forløb ser ud lige nu, hvad man ønsker for fremtiden, hvordan det kan komme til at ske, osv. Men relationen er også bare at tale om alt mellem himmel og jord. For mig er det ofte dér, det rigtig givende kommer til syne.”

Det fedeste ved at være Manager


“Det essentielle for mig er altid fascinationen af den musik, man arbejder med”.

Ligesom for alle andre Managers er musikken og kunstneren i centrum for Agnetes arbejde, og hun fortæller hvordan det at “få lov til at være involveret i udbredelsen af den musik og den artist, man holder af”, er noget af det vigtigste for hende.
En Manager skal altså have overskud til at kunne holde mange bolde i luften samtidig med at være investeret i musikken og de kunstnere, man arbejder med. Derudover er Agnetes råd til kommende Managers, at man ikke skal “være bange for at spørge om råd, eller for at lære mens man løber.”

Synes du at det lyder spændende at være Manager? Hos Innovative Music Management afholder vi kurser, der former morgendagens mennesker fra musikbranchen!