Hvordan lander du dit første job i musikbranchen?

Foto: Pexels.com

Der er mange muligheder for at komme ind i musikbranchen. Ofte kræver det at man yder en stor indsats, og viser at man gerne vil arbejde i musikbranchen. Mange virksomheder der arbejder med musik, tager praktikanter ind og det er en god vej til at, komme ind og opleve organisationen. Når man kender organisationen og arbejdsgangen i virksomheden, så har man et større incitament for at blive ansat enten som studentermedhjælper, deltidsansat eller fuldtidsansat. Vi har samlet nogle gode råd til hvordan du lander dit første job i musikbranchen.

  • Netværk

Det første råd er netværk. Netværk er meget vigtigt i musikbranchen. Der er mange måder at opbygge sit netværk på. Det kan være at deltage til en masse events og koncerter. Man kan også tage kontakt til branchepersoner. Det kunne være de var åbne for at dele ud af erfaringer og tips til hvordan de er kommet ind i branchen. De sociale medier er et stærkt redskab. Både LinkedIn, Facebook og Instagram er gode medier at skabe kontakt og opbygge sit netværk.    

  • Styrke kompetencer

At styrke sine kompetencer for at komme ind i musikbranchen er en god idé. Det kan fx. være ved at springe ud som booker og prøve at tage kontakt til nogle spillesteder for en artist. Der findes gode artikler omkring hvordan man bedst muligt tager fat i spillesteder. Øvelse gør mester og efter, at have taget kontakt til mange spillesteder, så bliver man bedre. At styrke sine kompetencer kunne også ske gennem et praktikforløb. Gennem et praktikforløb, får man hands-on erfaring med et specifikt job og man får en god erfaring indenfor det bestemte type job.

  • Opsøge viden 

At opsøge viden kan også gøres på mange facetter. Det kan være gennem research, hvor man undersøger forskellige jobmuligheder og hvad det kræver at varetage et eventuelt job i musikbranchen. Man kan også opbygge viden gennem de forskellige virksomheder i musikbranchen, enten ved at besøge dem eller tage en snak med dem. Jo større din interesse er for at blive klogere på musikbranchen, desto mere viden får du også og du viser for en eventuel arbejdsgiver at du er godt kvalificeret. 

  • Frivilligt arbejde

Ud over et praktikforløb, så er frivilligt arbejde en af de bedste måder, at komme ind i musikbranchen. Gennem frivilligt arbejde, kommer du ind i en organisation i branchen. Man får hands-on arbejde og får et bedre indblik i arbejdet i en musik virksomhed. Ud over den viden man tilegner sig, så får man også relevant erhvervserfaring på sit CV. Samtidig viser man, at man brænder for at arbejde i musikbranchen og man er klar på at gå det ekstra det kræver. 


Ønsker du at lande dit første job i musikbranchen? Så kan du nu sende en ansøgning til Nordens største musikbranche forløb, Innovative Music Management. Her får du undervisning fra nogle af landets dygtigste musik aktører, du får et unikt netværk både med ligesindede kursister og folk i musikbranchen og du får et kursusbevis til at styrke dit CV i din fremtidige søgen efter job i musikbranchen.