Innovative Music Management: Kuldet #3 Laura Ritsmar

I skrivende stund er der over 400 musikelskere, der har færdiggjort Innovative Music Management i Danmark. Vi har dykket ned i kuldet og fundet en håndfuld #musicmanagers og spurgt ind til fremtiden efter Innovative Music Management.

Det er ikke første gang vi har set udøvende musikere på vores Music Management hold. Én af dem er Laura Ritsmar som er en del af Team 7 på Innovative Music Management. Sammen med hendes søster Anna, danner de rammerne om det eksperimenterende og nytænkende elektroniske musikprojekt ‘Spektaro’

Kan du forklare os hvad projektet går ud på?
Spektaro er et eksperimenterende, verdensinspireret, nytænkende, elektronisk musikprojekt.  Bag projektet står hovedsagligt mig og min søster Anna Ritsmar. Vi skrev vores første spæde toner sammen i 2013 og siden da, er Spektaro gået i gang med vores debut-plade ‘Eponym’, som har release i foråret 2017.

‘Eponym’ bliver til i ‘Studiet på Frederiksberg’ og udgivelsen sker efter støtte fra Koda.

Lyden er unik og ikke noget der er til at finde på den danske musikscene på nuværende tidspunkt. Vi arbejder med enkle tekster, finurlige melodier og en anderledes sammensætning af numre. Musikken er hovedsagligt gennem-elektronisk, men vi arbejder altid på at gøre lyden mere organisk.

Hvornår begyndte dig og din søster at lave musik sammen?

– I sommeren 2013 i et sommerhus! Min far har også været været meget indover (og er det stadig), så det var på en ferie hvor vi 3 var afsted. Jeg var lige blevet færdig med 9. klasse og min søster, Anna, med 6. I starten var det bare lidt for sjov, men så blev det med tiden mere seriøst. I December 2015 modtog jeg penge fra Koda til projektet, og siden da har vi været igang med vores debut-album “Eponym”, som udkommer i foråret 2017. “Eponym” bliver et album med sange der er skrevet mellem 2013 og 2016. Vi glæder os helt vildt til at pladen kommer ud :)

Hvad er det bedste ved at være et “familie-projekt”? Og hvad er den største udfordring?
– Det bedste er, at vi kender hinanden så godt, og derfor kender hinandens behov. Derudover kan vi tage på ferie og lave musik samtidig! Det er vildt hyggeligt at komme nye steder hen sammen og være kreative.
– Den største udfordring er, at vi så også er i familie! Og ind imellem kan de hyggelige familiesammenkomster så pludselig blive til en diskussion om hvordan det næste nummer skal lyde eller lignende. Det kan godt være lidt fustrerende nogle gange at privatliv og musikliv er blandet sammen. Men det er klart også en fordel i andre sammenhænge!
Hvad er fremtidens ambitioner omkring Spektaro? 

– I Januar kommer singlen “Cyberspace Reality” ud! Det bliver startskuddet på Spektaro udadtil. Derefter skal pladen ud. Det kommer forhåbentlig til at ske i starten af marts måned 2017! Derefter vil vi prøve at komme ud og spille så meget som muligt, og håbe, at en masse spændende mennesker får øjnene op for vores skønne musik! Det bliver fantastisk endelig at få musikken ud, efter vi har arbejdet så mange år på det – og jeg glæder mig helt vildt :)

Til januar 2017 har Spektaro release på singlen “Cyberspace Reality”

Find Spektaro her