Innovative Music Management: Kuldet #4 Alberte Søndergaard

I skrivende stund er der over 400 musikelskere, der har færdiggjort Innovative Music Management i Danmark. Vi har dykket ned i kuldet og fundet en håndfuld #musicmanagers og spurgt ind til fremtiden efter Innovative Music Management.

Alberte Søndergaard var en del af Team 3 på Innovative Music Management. Udover at være frivillig ildsjæl hos Roskilde Festival, studere hun Leisure Management på UCSJ.

Sammen med bl.a. Nikolaj Bust som gik på samme Music Management team som hende selv, er hun i gang med at stable et musikprojekt på benene, som har til formål at motivere og inspirere udsatte unge til at bryde med negativ social arv og blive mønsterbrydere.  

Kan du forklare os helt præcis hvad projektet går ud på?

Som eksamensprojekt til vores Event Management-forløb er min studiegruppe og jeg, i samarbejde med Projekt BEAT, i gang med at planlægge en musikevent i februar måned, under navnet Projekt BEAT: A TRIBUTE. Denne aften er et projekt med formålet, at hylde udsatte unge med en negativ social arv, og derved inspirere og motivere dem til at blive mønsterbrydere. Denne hyldest fejres gennem musikken, hvorved tre af Projekt BEATs mønsterbrydere vil optræde, samt en rappergruppe og et surprise act, som vi endnu gemmer i ærmet.

Derudover vil vi invitere publikum til selv at deltage aktivt i hyldesten gennem aktiviteter som en inspirationsvæg, kaldet WALL of BEATERS, en polaroid fotovæg, der bl.a. vil være med til at sprede hashtagget #beabeater, samt BEATboxen, hvor der lægges emnenoter i til freestylerappen. Vi inviterer talsmænd fra relevante organisationer som TUBA og Psykisk Sårbar, for at man udover musikken kan udvide sin videnshorisont ang. negativ social arv og livet som mønsterbryder, og derved aktivt få en større forståelse for disse emner.

Hvorfor har du valgt at arbejde med dette projekt?

Jeg har først og fremmest fulgt med i Projekt BEATs arbejde fra day one, og har længe villet bidrage med noget. Da vi så fik eksamensopgaven i hænde, og vi alle var enige om, at vi gerne ville gøre noget godt for andre med musikken i fokus, var det en perfekt mulighed at starte samarbejdet med Projekt BEAT.

_mg_2901

Tror du at musik kan være med til at gøre en forskel i mærkesager, og hvorfor?

Musikken vil altid være en måde at udtrykke følelser, og specielt i mærkesager er det med til at ramme folk på et bredere perspektiv. Det gør en forskel for dem, der er ramt af mærkesagen, da musikken kan skabe et fællesskab. Et fællesskab, der skaber forståelse for deres hverdag, hvilket mange kan have brug for, for at komme videre.

Hvad er dine ambitioner for din fremtid i musikbranchen?

På sjette semester skal jeg i praktik, så der vil jeg søge en plads hos diverse pladeselskaber eller musikfestivaler inden for deres marketingafdeling. Jeg arbejder i forvejen som ildsjæl for Roskilde Festival, så her ville det være fantastisk at få en praktikplads inden for deres booking- eller marketingafdeling. Som færdiguddannet ser jeg mig selv arbejde som manager for diverse musikere i et publishing bureau, hvor jeg vil arbejde for at få danske upcoming musikere til at komme ud over de danske stepper, og ramme globalt.

Helt præcist finder Projekt BEAT: A TRIBUTE sted d. 11. februar 2017 på KB18 kl 19:00-23:30. Se eventet her