Interview med Frederik Diness Ove fra Queer Music Agency

Foto: Privat

Vores Music Business Masterclass er en overbygning på Music Management forløbet. Her går vi endnu mere i dybden med musikken, og du får personlig sparring med dygtige undervisere. Forløbet er for dig, der er artist eller ønsker at arbejde bag tæppet. Det er for dig, der er ambitiøs og ønsker fokus på din personlige udvikling og dine muligheder for at træde ind i musikbranchen. De 12 eftertragtede pladser på kurset er forbeholdt dig, der tidligere har gået på enten Music Management-forløbet eller vores Artist Academy.
På vores Music Business Masterclass møder vi mange dygtige og ambitiøse kursister, der brænder for musikken. Vi har taget en snak med Frederik Diness Ove, der er kursist på Music Business Masterclass og til daglig driver Queer Music Agency. Vi har spurgt ind til hans drømme og mål med forløbet. Læs med og bliv inspireret!

1. Hvor længe har du været interesseret i musikbranchen?

Jeg har længe været fascineret af musikbranchen, men det var mødet og venskabet med en artist, som konkret gjorde mig interesseret i selv at gå ind i musikbranchen.

2. Hvad motiverede dig til at ansøge om en plads på Music Business Masterclass?

Da jeg havde valgt at gå ind i musikbranchen, så var det vigtigt for mig at søge konkret branchekendskab for at opnå et bedre udgangspunkt.

3. Har du gang i nogle projekter inden for branchen?

Jeg har startet mit eget musikselskab Queer Music Agency (QMA), hvor vi har fokus på at skabe mere diversitet i musikbranchen, hvilket vi blandt andet bidrager med ved kun at repræsentere talentfulde queer artister, både de nye og de erfarne. Vi har desuden fokus på at skabe bedre vilkår for queers i en branche, hvor ca. 50% queers føler sig diskrimineret, som er en vanvittig høj procentdel i 2022. Underligt nok, så er musikbranchen stadig en meget konservativ branche, hvilket den skæve kønsbalance desværre også viser noget om, for der burde hvert fald ikke kun være 20% professionelle kvindelige musikere mod 80% mandlige i den danske musikbranche. QMA har fart på, og vi pt. også i fuld gang med at starte op i London, så der er nok at tage fat på. Har faktisk også startet en forening, som har fokus på udvikle nye queer artister, hvor vi allerede har fået en bevilling af Tuborgfondet. Derudover er Queer Music Agency lige blevet nomineret til “Erhvervsprisen” i årets Danish Rainbow Awards, og samtidig er to af vores artister Sander Sanchez og Asbjørn nomineret som “Årets Artist”, så vi er meget stolte i QMA Se her: https://outandabout.dk/stem-til-danish-rainbow-awards-2022/

4. Har du nogle mål med deltagelsen på Music Business Masterclass, hvilke? Og har du et drømmejob i branchen?

Mit håb var, at forløbet kunne gøre mig klogere på branchen samt, at jeg kunne få skabt nye relationer i branchen. Mit drømmejob er at få mit musikselskab Queer Music Agency til at vokse sig stort, så vi får mulighed for at hjælpe så mange talentfulde queer artister frem i hele verdenen, for det er bestemt ikke kun et nationalt projekt, vi har gang i.

5. Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Først og fremmest bliver jeg inspireret af de talentfulde artister, som vi repræsenterer, og som jeg hver dag brænder for at hjælpe. Min gode veninde fra branchen har også været en stor inspiration, og var i den grad en god sparringspartner, da jeg skulle i gang. I det hele taget er jeg meget taknemmelig for løbende at møde nye inspirerende personer i branchen, som på hver deres måder er med til at påvirke mig.

Bonus spørgsmål

6. Hvor kan vi følge dine projekter og videre karriere?

Man kan følge med i min og QMA’s udvikling via instagram.com/queermusic.agency/, og har man lyst til at blive en del af vores spændende projekter, er man altid velkommen til at skrive til mig på frederik@queermusic.agency eller ringe på 5353 1087, vi søger løbende ulønnet praktikanter og frivillige, som er klar på at gøre en forskel, hvilket forhåbentlig kan resultere i, at man kan være med til at skabe sit eget job i branchen. Til sidst vil jeg gerne lige opfordre alle til at stemme på os, da vi er så stolte over, at være blevet nomineret til “Erhvervsprisen” i årets Danish Rainbow Awards, og derudover er to af vores artister Sander Sanchez og Asbjørn nomineret som “Årets Artist”, så giv os meget gerne en stemme til en af dem, og så kan I følge med på vores instagram, om vi vinder prisen onsdag d. 19.okt. 💖Stem her: https://outandabout.dk/stem-til-danish-rainbow-awards-2022/