Interview med Sofie Juul Lind, Marketing Manager for United Stage

Foto: Privat

Sofie arbejder til daglig som Marketing Manager hos United Stage (tidligere Copenhagen Music), et af nordens førende live musik bookingbureauer. Hendes overordnede beskæftigelse består i, at markedsføre koncerter/turnéer med alt hvad det indebærer for deres 80 signede artister. Heriblandt Lukas Graham, Lamin, Tessa m.fl. Mere specifikt sidder hun med den strategiske koordinering, planlægning samt eksekvering af marketingplanen for en koncert. Hendes berøringsflader inkluderer dermed både artist, management, venue, label og booking agent.

Hvordan kom du ind i musikbranchen?

Jeg startede i januar 2020 som praktikant i marketingafdelingen hos daværende Copenhagen Music, et live musik booking bureau under Universal Music. Det udviklede sig til et studiejob, og i sidste ende et fuldtidsjob som Marketing Manager ved United Stage. Forinden min praktikplads var jeg helt grøn indenfor branchen og musik generelt. Jeg havde udelukkende min egen personlige interesse for musik og koncerter. Jeg kontaktede en tidligere gymnasieven, som jeg vidste arbejdede der, og så var det god timing med at de skulle til at have en ny praktikant.

Har der været nogle udfordringer, som har gjort dig klogere på hvor du vil hen?

Jeg havde meget lidt viden om musikbranchen inden jeg startede i praktik på Copenhagen Music. Dengang troede jeg, at hvis man ønskede et arbejde i musikbranchen, så skulle man søge mod pladeselskaberne eller dygtiggøre sig som artist. Men det er gået op for mig, at der er et hav af muligheder og mange typer arbejdspladser som berører musikbranchen som man måske ikke tænker over. Derudover kunne jeg hurtigt fornemme, at streamingtal og playlister ikke havde min fulde interesse, men at jeg derimod ikke kunne få nok af live koncerter og trends samt tendenser inden for marketing.

Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Først og fremmest musikken og artisterne, det siger sig selv. Men derudover får jeg altid et kick af at gå til live koncerter hvor man virkelig mærker musikken og artisten. Her tænker jeg ofte ”det er lige præcis derfor jeg laver det jeg gør”. Dernæst bliver jeg dagligt inspireret af mine utrolig dygtige kollegaer som hele tiden udarbejder de sejeste ting.

Har du nogle råd til andre der gerne vil ind i musikbranchen?

Mit første råd er, at man ikke skal være for fin til noget. Jeg kender en del i musikbranchen som er startet gennem praktik, været runner på et pladeselskab, frivillig på en festival, solgt merchandise på et venue osv. Herigennem kan man skabe et netværk og dernæst arbejde sig hen mod andre stillinger relateret til branchen. Man skal endelig bare række ud til sit netværk eller en bekendt som man ved er i branchen. Jeg rakte selv ud til en tidligere bekendt i min tid, da jeg skulle søge praktikplads. Det samme gjorde vores nuværende praktikant ved United Stage. Mit andet råd er, at hvis man f.eks. gerne vil arbejde med marketing, så er YouTube din ven til at lære diverse værktøjer såsom Facebook Business Manager og TikTok Ads Manager. Dette er et stort plus på sit CV at kunne disse værktøjer.


Kickstart din musikkarriere, udvid dit netværk og få undervisning af folk, der til dagligt sidder og arbejder i musikbranchen. Skriv et par ord om, hvorfor du gerne vil med på holdet, og send os din ansøgning.