Interview med The Colour

Foto: Privat

I mellemrummet mellem retro og moderne, obskurt og velkendt, skaber The Colour et farverigt og drømmende univers af berusende disco. Musikken kombinerer en nostalgi for 70’erne og 80’erne med moderne produktioner og stærke sange, der er svære at stå stille til. The Colour har spillet koncerter på diverse københavnske klubber, spillesteder og festivaler, udgivet 6 singler og 2 musikvideoer. Sangene har modtaget omtale i magasiner som Bands of Tomorrow, Nordic Style Magazine og Scandinavian Soul, og er blevet spillet på P3, P6 og Radio Loud. Vi har taget en snak med Adam Blinkenberg Koch, der er bedre kendt som The Colour om hans interesse for musik og hvad det kræver at etablere sig i musikbranchen.

Hvordan kom du ind i musikbranchen?

Efter at havde skrevet sange og indspillet musik gennem mange år, stod det klart for mig, allerede efter gymnasiet, at jeg ville arbejde med musik. Jeg startede med at lægge en håndfuld sange ud på Soundcloud for en del år siden, bare for at komme ud med nogle at de utallige sange jeg havde gået og skrevet på gennem årene. Responsen fra mine venner og bekendte var super positiv, hvorefter jeg tænkte “okay, måske er det sgu meget godt det her”, og jeg fik hurtigt samlet nogle venner i et band og begyndte at spille musikken live. Jeg besluttede mig derefter for at udgive min musik på diverse streamingtjenester, og udgav derfor min første single “JUNO” i 2018, med en tilhørende musikvideo. 

Hvor længe har du været interesseret i musik?

Jeg startede egentlig til guitar da jeg var omkring 9-10 år gammel, men jeg kunne ikke fordrage det! Vi skulle kun spille gamle svenske viser og børnesange, som ikke sagde mig noget, så jeg stoppede hurtigt igen. Først da jeg var omkring 13 år, begyndte jeg for alvor at lytte til musik og interessere mig for det, og gav guitaren en chance. Denne gang var mere succesfuld, og min interesse for musik eksploderede. I gymnasiet begyndte jeg at lære at spille på flere forskellige instrumenter, og da jeg først startede med at skrive og indspille mine egne sange var der ingen vej tilbage. 

Har der været nogle udfordringer, som har gjort dig klogere på hvor du vil hen?

Der har været mange udfordringer, der har gjort, at jeg nok har fået en mere realistisk tilgang til branchen, men i sidste ende er min idé om hvor jeg vil hen den samme. Jeg tror dog, at de mange udfordringer har givet mig mere gåpåmod til at dygtiggøre mig yderligere, ikke kun musikalsk, men også visuelt og praktisk, så jeg har kunnet forfine mit kunstneriske udtryk. 

Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Jeg har jo sindssygt mange inspirationskilder, både gamle og nye navne. Hver gang jeg er inde og se en koncert, hvad end det er et upcoming navn eller en stor internationalt artist, får jeg altid mere blod på tanden til selv at skrive mere musik og komme ud og optræde live. Jeg prøver altid at tage ved lære af andres performances, og drager altid inspiration til hvordan jeg kan forbedre mit eget projekt. Lige nu er jeg meget inspireret af bandet Parcels, hvis musik har mange af de samme træk som min egen. 

Har du nogle gode råd til andre artister der gerne vil i gang med musikken?

Hav hjertet med i det, og gør det for din egen skyld! Lad være med at lave noget som du tror kunne blive populært, men som du ikke selv kan stå indenfor. Det er så lang og umulig en vej, og så hård en branche, at man ikke kan regne med andet end sin egen passion. Hvis ikke du synes at det du laver er fedt, hvorfor skulle andre så? Hvis du tror på dig selv og din musik og har hjertet med, så bliv ved og giv ikke op, selvom der er uendelig mange udfordringer.

Bonus spørgsmål.

Hvor kan vi følge dine projekter og videre karriere?

I kan følge med på diverse streaming tjenester, og sociale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/thecolourmusic

Instagram: https://www.instagram.com/thecolourmusic/

The Colour – Queen Solar: https://orcd.co/queensolar