Jobs i musikbranchen: Booking Agent

Foto: Canva

Er du interesseret i musikbranchen, men har du svært ved at vide, hvad de forskellige jobs indebærer? Musikbranchen er bred, og kan omfatte en lang række jobmuligheder. I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad en Booking Agent er, og hvilke kompetencer der kan være gavnlige at have. 

Når du arbejder som Booking Agent, er du ansvarlig for at booke koncerter for forskellige kunstnere til for eksempel turnéer, festivaler eller radio. En booking agent planlægger kunstnere på forhånd, og udvikler kunstnernes karrierer gennem strategier for fremtidige bookinger. Nogle bookingagenter arbejder med alle stilarter af kunstnere og musikere, fra klassisk musik til pop, mens andre specialiserer sig i kunstnere, musikere og producere, der arbejder i bestemte genrer, såsom rock eller jazz.

En booking agent arbejder tæt sammen med kunstnerne og kunstnernes ledelse, og arbejder normalt enten freelance eller for et musikselskab eller bureau. Som booking agent arbejder du normalt på kommissionsbasis, og modtager normalt omkring 10-20% i kommission af kunstnerens honorar. Det kan være et stressende job på mange måder, men det kan give store muligheder for belønninger og tilfredshed for dem, der er fast besluttet på, at gøre et fremragende stykke arbejde for deres kunstnere og kunder.

Når du arbejder som booking agent, kræver det, at du har et fremragende kendskab til musikbranchen, har et bredt netværk af kontakter, har godt fat i markedet, og kan planlægge det praktiske. Da arbejdet er præstationsbaseret, er det også vigtigt at være en god formidler, og have gode forhandlingsevner for at kunne forhandle kontrakter – noget der ofte kommer med tid og erfaring.

Lyder det spændende? Har du drømme om en fremtid i musikbranchen? Hos Innovative Music Management tilbyder vi uddannelse med erfarne undervisere, der har et stort kontaktnet og kan skabe veje for dig ind i musikbranchen.