A&R, Artist, Backstage Manager, Booking Agent, distributør, Innovative Music Management, Musicbranchen, Promotion Manager, Publisher, Radio Promoter, Sangskriver, Tour Manager, musikbranchen, musikbranchens, musikbranche, elite, innovative music management, undervisere, underviser, elite

Mød musikbranchen – Signe Gren, Marketingansvarlig hos Heartbeats: »Det er ikke alt, man kan læse sig til i bøgerne«

Foto: Privat
Tekst: Martin Rahbek

Hvad indebærer en stilling som marketingansvarlig egentlig? Og hvad er Heartbeats? Lær mere om begge dele i vores interview med Signe Gren, der herunder fortæller om sine dag-til-dag-opgaver og vejen ind i branchen – og så deler hun ud af gode råd og erfaringer.

Heartbeats er et online medie, som byder på indlæg og artikler inden for en lang række af emner, fordelt mellem hovedkategorierne Musik, Kultur, Samfund, Livsstil og Karriere. Mediet har også sin egen TV-, radio- og podcast-afdeling. Med sin fascination for medieverdenen er Signe Gren blevet marketingansvarlig hos Heartbeats.

Læs mere om herunder, hvad det indebærer.

Hvad består dit daglige arbejde af?

– Jeg arbejder som marketingansvarlig hos onlinemediet Heartbeats, der er etableret af tidligere radiovært og dj, Le Gammeltoft. Mit arbejde består i at udbrede kendskabet til Heartbeats, bl.a. via vores tilstedeværelse på sociale medier, så endnu flere kan få glæde af vores artikler, videoer, podcasts og live radio. Mere konkret indebærer mit arbejde idéudvikling, planlægning og eksekvering af indhold og kampagner på sociale medier, herunder opsætning af annoncer og analyse af data. Men da Heartbeats’ forretningsmodel er baseret på branded content, hvor fx Mercedes Benz er sponsor på en podcast, står jeg også for at udarbejde strategier for, hvordan vi distribuerer indholdet i samarbejde med kunden samt den efterfølgende afrapportering. 

Hvordan har vejen til dit nuværende job set ud?  

– Under min uddannelse var jeg i praktik på Danmarks Radio. Praktikforløbet førte til et studiejob hos Astrid Haug, som rådgiver virksomheder om digital strategi og sociale medier. Studiejobbet førte til et fuldtidsjob, og efter næsten tre år hos Astrid søgte jeg jobbet hos Heartbeats, da jeg havde et ønske om at komme tilbage til den medieverden, jeg har været fascineret af, siden jeg var i praktik på DR.

Vi er heldige at have Signe tilknyttet brancheforløbet Innovative Music Management, hvor hun underviser i PR, Marketing og Sociale Medier.

Kan du fortælle om din største succeshistorie inden for dit arbejde?

– Arbejdet med at udbrede kendskabet til Heartbeats er on-going og udfordres hele tiden af, at vi kæmper om brugernes opmærksomhed, hvor mængden af indhold er ekstrem, og algoritmeændringer dukker op fra den ene dag til den anden. Derfor er det ekstra fedt, når det lykkes at trænge igennem støjen med bl.a. et videoformat som vores mini-doks, eller når vi skriver artikler og laver podcasts, som omfavner de emner, vores brugere finder relevante. Vores seneste tiltag er et nyt radio- og podcaststudie på Værnedamsvej i København, som er blevet en realitet i samarbejde med design- og brandingbureauet e-Types. Her kan folk, der går forbi på Værnedamsvej, kigge ind i studiet og høre med, når vi sender live radio og optager podcasts. Det bliver spændende at se, hvordan folk tager imod det, når vores radio og podcasts, som brugerne lytter til online, nu også er tilgængelige offline i gadeplan, og brugerne kan komme helt tæt på værterne.

Hvad er det fedeste ved at arbejde inden for musik- og kulturbranchen, og inden for et sted som Heartbeats?

– Der sker hele tiden noget inden for musik, kultur- og mediebranchen, og det er fedt at beskæftige sig med noget, som vedkommer alle mennesker. Der er ikke to dage, der er ens, og på et iværksættermedie som Heartbeats er der kort fra tanke til handling og rigtig god mulighed for selv at tage ejerskab på nye initiativer og projekter.

Hvilke gode råd har du til andre, der drømmer om et arbejde som dit?

– Mit praktikforløb banede vejen for mig, så hvis din uddannelse tillader, at du tager i praktik, vil jeg klart anbefale dig at gøre det. Der er intet nyt i, at et godt netværk er altafgørende, så prioritér det: Deltag i relevante arrangementer og gå-hjem-møder, hold dig opdateret og brug LinkedIn aktivt, få en mentor, der kan hjælpe dig på vej ind i branchen og udfordre dig på, hvad det egentlig er, du brænder for og gerne vil. Et kæmpe plus er også at tilegne sig nogle praktiske skills som videoredigering, kendskab til annonceopsætning eller lign., der er relevant for netop dit drømmejob. Det er ikke alt, man kan læse sig til i bøgerne.

Drømmer du om at arbejde i musikbranchen?
På Innovative Music Management kan du blandt andet lære om networking og få et godt branchekendskab.
Læs mere og send din motiverede ansøgning.