Pladeselskab, Tambourhinoceros, uafhængigt pladeselskab, musikbranchen, iværksættere

Mød musikbranchens aktører: TAMBOURHINOCEROS

Foto: Kristoffer Rom & Tue Kjerstein // Emil Beier Berndsen

Det uafhængige pladeselskab og forlag, Tambourhinoceros, beskriver i et interview deres ambitioner for fremtiden.

I vores artikelserie ‘Mød musikbranchens aktører‘ sætter vi fokus på nogle vigtige virksomheder i den danske og internationale musikbranche. TAMBOURHINOCEROS er et uafhængigt pladeselskab og musikforlag, der siden 2010 har huset nogle af Danmarks stærkeste indieacts – som blandt andet The Entrepreneurs, Iceage, IRAH, Efterklang, Cancer, Blondage, School of X og Chorus Grant. Lær virksomheden bedre at kende her.

Hvem er Tambourhinoceros?

– Vi er et pladeselskab og forlag fra København, der har eksisteret siden 2010. Vi arbejder fortrinsvist med musik, der tager afsæt i den alternative scene, men hvor musikken og kunstnerne har ambitioner om at slå igennem til et bredere publikum. Vi har altid haft et internationalt udsyn og bruger mange ressourcer på at eksportere vores udgivelser gennem vores dedikerede markedsføringskampagner, internationale distributionssetup og globale medie-netværk.

Hvad er jeres primære arbejdsområder?

– De 2 store søjler i vores virksomhed er henholdsvis vores pladeselskab og vores musikforlag. Men under disse overskrifter gemmer der sig et væld af primære opgaver; promotion, marketing, distribution, salg, synkronisering, rettighedsforvaltning, royalty-administration m.m.

Hvad er jeres rolle som virksomhed i musikbranchen?

– Jeg tror, at kombinationen af vores internationale udsyn, vores ret minutiøse tilgang til de opgaver, vi påtager os og selvfølgelig vores musiksmag tilsammen gør, at TAMBOURHINOCEROS står ret unikt i den danske branche som et foretagende, der stræber mod hverken at gå på kompromis med kunstnerisk nysgerrighed eller kommercielle ambitioner. 

Hvad er jeres fremtidige mål hos Tambourhinoceros?

– Vores internationale fokus gør, at der ikke er øvre grænser for vores ambitioner. Danmark har på trods af mange fantastiske bands, labels etc. aldrig haft et uafhængigt pladeselskab på den alternative scene med stor international gennemslagskraft på niveau med eksempelvis selskaberne i Beggars eller Secretly Group, og selvom vi skal knokle i mange år endnu for at have en reel chance for at komme op på det niveau, så er det ambitionen for vores lille virksomhed.

Hvad er jeres motto?

– Vi har ikke noget motto som sådan. Men vi arbejder bestemt med nogle dogmer. Vi arbejder med det vi kalder for ‘karrierekunstnere’; det vil sige, at dem vi signer, skal nære et dybt ønske om at gøre deres musikalske udfoldelser til deres levebrød – og deres arbejdsindsats skal afspejle den ambition. Vi prøver også at arbejde ud fra en ‘less is more’-strategi i forhold til omfanget af udgivelser for at sikre nok ressourcer til det enkelte projekt. Vi er ikke et selskab, der sender en masse forskelligartet musik på gaden for at se, hvad publikum reagerer på. Derimod udvælger vi nøje få projekter, som vi tror på og har en kæmpe kærlighed til. Og så sætter vi alting ind på at få de projekter så langt udover stepperne som muligt.

Drømmer du om en fremtid i musikbranchen? Måske vil du starte dit eget pladeselskab? Kickstart din karriere med Innovative Music Management!