Mød vores Innovative Music Managers – André Kolbe

Foto: Privat
Tekst: Martin Rahbek

Hvert år udklækkes flere og flere Music Managers fra forløbet Innovative Music Management – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikelskere til en karriere i musikbranchen. Via undervisning fra relevante og dygtige fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar til at indtage den danske musikbranche.
Vi har i denne artikel taget en snak med André Kolbe – kursist på Team 11 i Roskilde – og spurgt ind til hans drømme og mål med at deltage i brancheforløbet.

André Kolbe er tidligere butiksejer, men har valgt at satse 100% på en karriere i musikbranchen. Han er pt. i fuld gang med at stable sin egen musikfestival på benene, og har bl.a. brugt Innovative Music Management til at kickstarte sit projekt.

Hvad var din motivation for at ansøge Innovative Music Management?

– Min motivation for at ansøge om plads på forløbet var, at jeg ville lave min egen festival. De første gange, jeg var på kurset, gav det mig det drive, jeg længe har manglet på mit eget job. Det føltes bare rigtigt, og udover min store kærlighed til musik, så ville jeg lave en festival, hvor det ikke handlede om druk og om at være konstant stiv, men om også at respektere hinanden og naturen. Jeg vil prøve kun at bruge bioprodukter for at skåne naturen for affald.

Et vigtigt fokuspunkt for Andrés festivalprojekt er altså naturen og muligheden for at nyde den. Og så går han meget op i, at festivalen skal støtte en god sag:

– Jeg vil gå efter en festival, hvor folk kommer for at nyde musikken, hinanden, naturen, skoven og stranden, maden, vinen, og hvor de samtidig støtter en god sag – Kids Aid og familier med kræftramte børn.

Hvad har kurset givet dig og hvad har du brugt det til efterfølgende?

– Kurset har givet mig min energi, passion og mit drive tilbage, det har givet mig lysten til at stå tidligt op og komme i gang. Det er i min verden meget vigtigt. Derudover har det været helt vildt at møde 25 andre i klassen, som er lige så engagerede som mig selv. Det har samtidig været en stor hjælp, både med feedback og samtidig at kunne opbygge et godt og nyt netværk til mit store projekt.

Som sagt valgte André sit erhverv som butiksejer fra til fordel for at arbejde i musikbranchen:

– Hvis jeg ikke var kommet ind her, ville jeg stadig have haft min butik, og været der den dag i dag. Så jeg skylder Innovative Music Management stor tak for lige at give mig det sidste spark.

Hvordan vil du gerne opnå dit mål?

André vil altså gerne starte sin egen festival op, hvor unge, ældre og familier kan samles om musikken og hinanden. Vi har derfor spurgt ham, hvordan han gerne vil nå sit mål:

– Jeg vil godt være den bedste til det, jeg laver. For mig betyder det hårdt arbejde, research, at komme ud og se hvad de andre laver, og at blive inspireret til hele tiden at kunne forbedre og rette min drøm til for at den kan blive virkelig og vokse sig større fra år til år.

Hvorfor skal andre sende en ansøgning til Innovative Music Management?

– For det første er Innovative Music Managements netværk enormt stort. Det er noget af det vigtigste i den her branche – dit netværk kan på ingen måder blive for stort. Derudover lærer man en masse nye og helt igennem fantastiske ting omkring musik, og dens mange forskellige måder og muligheder, man kan kombinere på.

– Jeg overvejer faktisk at tage kursusforløbet igen, bare for at lære nye mennesker at kende.

Overvejer du også at tage kursusforløbet Innovative Music Management (igen)? 
Send en motiveret ansøgning her: