Mød vores Innovative Music Managers – Emil Kristensen

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Hvert år udklækkes flere og flere Music Managers fra forløbet Innovative Music Management – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikelskere til en karriere i musikbranchen. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar på at indtage den danske musikbranche.
Vi har i denne artikel taget en snak med Emil Kristensen, kursist på Team 9 i Aarhus, og spurgt ind til hans drømme og mål med at deltage i brancheforløbet. 

Hvorfor valgte du at søge ind på Innovative Music Management?


Jeg søgte ind på Innovative Music Management for at få mere praktisk viden om, hvordan musikbranchen fungerer i dag. Jeg blev derfor meget begejstret, da jeg opdagede, at underviserne på de forskellige kursusdage selv er branchefolk. Det er altså ‘hands on’ erfaring, der bliver givet videre – hvilket nøjagtig var det, jeg søgte. Samtidig er de forskellige temaer på kursusdagene, nogle emner jeg i forvejen ikke har haft den store viden om, samt noget jeg har haft svært ved at opnå viden omkring på egen hånd. Det har derfor været meget positivt at finde et forløb, der føles ”skræddersyet” til en som mig, der gerne vil dybere ind i musikbranchen.

Hvad drømmer du om at opnå inden for musikbranchen? Hvor vil du gerne ende henne?


Hvis jeg skal give et bud på, hvor jeg ender henne en dag, kan jeg ikke nævne en specifik titel. Men hvis jeg får mulighed for at præge og udvikle dansk musik i fremtiden, så er min drøm opnået.
Jeg elsker at arbejde med musik; enten som udøvende og/eller med den bagvedliggende forretningsdel. Hvis det en dag bliver muligt at gøre min passion for musik til min levevej, så vil det helt sikkert være en drøm, der går i opfyldelse.

Lær musikbranchen at kende gennem Innovative Music Management

 

Har du selv gang i noget spændende inden for musikbranchen lige nu?


Jeg spiller bas i Diplomatic Immunity; en rock’n’roll trio, der forsøger at smadre igennem støjen af synths og autotune. Vi har en drøm om at sparke liv i rockens gløder og få startet et kæmpe bål, som ikke lige er til at slukke igen. Rocken lever i bedste velgående og i forskellige afskygninger, og det vil være en stor drøm at kunne blive en essentiel medspiller inden for denne genre. For at dette kan lykkes, kræver det, at vi arbejder professionelt i branchen, kender til spillereglerne – så vi også ved hvordan de brydes – samt opnår en ‘know how’, så vi bedst mulig kan blive hørt og set; både af branchefolk, men også især af et rock-hungrende publikum.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management?


Jeg er overbevist om, at det, vi lærer på Innovative Music Management, er direkte brugbart. Om du så ønsker at blive manager, A&R, assistent eller blot er nysgerrig på branchen, vil du helt sikkert opnå en viden, som du ikke havde før.
Ift. mit eget band har jeg lært mere omkring, hvordan jeg går professionelt til værks, hvilke knapper der skal trykkes på og ikke mindst hvornår, for på den måde at øge chancerne for at skabe noget opmærksomhed.
Du skal altså søge ind på Innovative Music management, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan det hele faktisk foregår i musikbranchen. Ønsker du også at gøre musikken til din levevej, så er det samtidig et rigtig godt sted at starte dit netværk.

 

Drømmer du også om at arbejde indenfor musikbranchen? Så læs mere og tilmeld dig herunder