Mød vores Innovative Music Managers – Nicolai Anker

Foto: Andreas Marco Carl
Tekst: Ditte Nebeling Jensen

Hvert år udklækkes flere og flere Innovative Music Managers, som er klar på at indtage den danske musikbranche. Vi har taget en snak med Nicolai Anker, kursist på Team 11 i Roskilde, og spurgt ind til hans drømme og mål med at søge brancheforløbet. 

Hvorfor valgte du at søge ind på Innovative Music Management?

Jeg valgte at søge ind på Innovative Music Management, da jeg har et brændende ønske om at kunne leve af managementarbejde en dag. Jeg har de sidste par år drevet et mindre musikselskab med publishing, label & management, men følte at tiden var kommet til at rykke nærmere mod mit mål. Jeg havde i længere tid undersøgt markedet og mulighederne for at forbedre mig inden for området, og stødte her på Innovative Music Management-kurset, som jeg samtidig fik anbefalet fra flere branchefolk.

Hvad drømmer du om at opnå inden for musikbranchen? Hvor vil du gerne ende henne?

Min drøm er at lave management på fuldtid, så det samtidig er noget, jeg kan leve af. Der er en lang og hård vej derhen, men jeg føler selv at jeg er på rette vej, og at dette forløb samtidig giver et godt boost imod målet. Mere specifikt er det artist-management, som jeg gerne vil arbejde med, så man på den måde følger artisternes arbejde på helt tæt hold.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management?

Jeg synes man skal sende en ansøgning afsted til Innovative Music Management, hvis man går og drømmer om at arbejde indenfor musikbranchens administrative side. Forløbet er en rigtig god blanding af teori og praktiske opgaver. Alle deltagere bliver involveret i undervisningen og har derfor mulighed for at få svar på netop de spørgsmål man selv sidder og grubler over.