Mød vores Innovative Music Managers – Trine Henriksen

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Hvert år udklækkes flere og flere Music Managers fra forløbet Innovative Music Management – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikelskere til en karriere i musikbranchen. Via undervisning fra relevante og dygtige fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar til at indtage den danske musikbranche.
Vi har i denne artikel taget en snak med Trine Henriksen – kursist på Team 9 i Aarhus – og spurgt ind til hendes drømme og mål med at deltage i brancheforløbet.

Hvorfor valgte du at søge ind på Innovative Music Management?


Jeg skal prøve at gøre en lang historie kort. Jeg har drømt om at arbejde i musikbranchen, siden jeg var otte år gammel. Alle de andre børn ville være astronauter, fodboldspillere eller popstjerner. Den slags drømme har jeg aldrig haft – jeg synger ikke engang godt i badet (dog stopper det mig ikke, hvilket jeg tror min nabo er lidt træt af). I takt med at jeg blev ældre, er drømmen om at arbejde i musikbranchen kun blevet forstærket. Jeg er dog tit blevet mødt med sætninger som ”det er umuligt at få sådan et arbejde” eller ”tag nu bare en almindelig uddannelse”, og det har skabt en vis ærefrygt i forhold til at forfølge min drøm.

Denne ærefrygt fik mig til at lægge musikdrømmen på hylden for en stund, og jeg spurgte mig selv ”jamen, hvad vil du så?”. Jeg satte mig et mål om et job i sportsbranchen og tog en Cand. Merc. i International Business & Marketing og gik benhårdt efter mit nye mål – for med sporten var der ingen ærefrygt.
Sportsbranchen er ligeså svær at komme ind i som musikbranchen, men det lykkedes for mig, fordi jeg ikke ville give op, og nu – flere år senere – har jeg så taget musikdrømmen ned fra hylden igen. Det gik op for mig, at jeg har haft et job i sportsbranchen, som andre drømmer hele livet om at få, så hvorfor ikke gå benhårdt efter at udleve mine egne drømme nu? Denne realisering fik ærefrygten til at forsvinde, og jeg valgte at søge ind på Innovative Music Management, da jeg har et kommercielt mindset samt en masse erfaring og kompetencer fra sportsbranchen, som jeg nu brænder for at gøre brug af i musikbranchen. Men jeg skal have fundet min plads i værdikæden – dér hvor jeg for alvor kan gøre en forskel, og det hjælper Innovative Music Management forløbet mig med, fordi det giver mig en bred viden om alle de mange facetter af branchen.

 

Forfølg din drøm og skab en karriere indenfor musikbranchen via Innovative Music Management

 

Hvad drømmer du om at opnå inden for musikbranchen? Hvor vil du gerne ende henne?


Jeg drømmer om at være med bag kulissen og om at være en af de drivkræfter, som fx er med til at gøre en kunstners drøm til virkelighed og samtidig give publikum en oplevelse for livet. Der findes intet bedre end at vide, at man har været med til at skabe en oplevelse, der giver folk – unge som gamle – den der helt særlige glød i øjnene og det sus i maven, som man får, når man – som jeg selv – er passioneret og går til en koncert.
Jeg har en drivkræft, der ikke er til at tage fejl af, og en trang til oplevelser, som gør mig rastløs, når dagene bliver for ens, så jeg har altid haft en kærlighed til rollerne som manager og tour manager. Jeg ville elske at rejse land og rige rundt – ja, helst hele verden. Det vigtigste for mig er at blive udfordret og være med til at skabe de der enestående øjeblikke, som folk husker resten af livet. Det er den måde, jeg ønsker at gøre en forskel, og det er der jeg gerne vil ende henne – i hvert fald lige nu.

Har du selv gang i noget spændende inden for musikbranchen lige nu?


Både og. Jeg er i gang med den store udfordring i at sparke døren ind til musikbranchen; om det så bliver hoveddøren eller bagdøren det vides ikke endnu, men jeg synes det er vildt spændende. Jeg er en meget ambitiøs person, og når jeg har sat mig et mål, så kæmper jeg for det, indtil jeg har nået det. Jeg har drømme og ambitioner for fremtiden ligesom alle andre, men i modsætning til mange andre på min alder, så har jeg allerede oplevet en lignende hård branche indefra, og det har givet mig noget livserfaring og hård hud, som gør at ærefrygten fra tidligere er sendt på pension. Jeg går 100% efter mine drømme, og har allerede lagt en plan for, hvordan jeg når dem. Den plan arbejder jeg benhårdt på hver dag, når jeg kommer hjem fra mit 8-16 job, og det kunne da være fedt en dag at være blandt de dygtige foredragsholdere på kurset og give noget tilbage til de næste håbefulde musikelskere.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management?


Jeg synes man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management, hvis man ligesom jeg føler, at man mangler mere konkret viden om nogle facetter af musikbranchen og samtidig søger et netværk af mennesker, der deler passionen for musikken. Min oplevelse af Innovative Music Management er, at alle kursister kommer med en eller flere kompetencer, der kan bruges i musikbranchen – fælles for os alle er dog, at vi mangler netværket og mere viden om, hvor i musikbranchen vi virkelig kan gøre en forskel, eller hvor vi har behov for at tilegne os flere kompetencer. Det er lige præcis det, jeg mener, at Innovative Music Management kurset kan – give os kursister den rette hjælp til at tage næste skridt på vores rejse ind i musikbranchen, og for de fleste af os, så er det næste og vigtige skridt altså starten på resten af vores liv i den verden, vi brænder for.

 

Vil du også arbejde i musikbranchen?
Læs mere og tilmeld dig her