A&R, Roskilde Festival, job i musikbranchen, Claes Roepstorff, frivillig booker,

Q&A med Claes Roepstorff, frivillig booker hos Roskilde Festival

Foto: PR

Jobs i musikbranchen er der mange af, og man kan hurtig havne et sted man ikke havde regnet med. Læs her, hvordan Claes Roepstorff gik fra garvet koncertgænger til booker for Nordens største festival:

Til daglig arbejder Claes Roepstorff med kapitalforvaltning, men hans hjerte banker også så meget for musik, at han hvert år er med til at beslutte, hvem der skal optræde på Apollo-scenen på Roskilde Festival. Her har han gennem sit frivillige arbejde stået for mange store elektroniske kunstnere gennem tiden og er et godt eksempel på, at et stort engagement ofte bærer frugt i den anden ende. 

Hvordan kom du ind i musikbranchen? 

Jeg blev spurgt, om jeg ville bidrage til Roskilde Festival, fordi jeg blev spottet til stort set alle koncerter i København. Så det er som følge et glødende engagement i (live)musik.

Hvad er din rolle i branchen?

Frivillig booker i musikgruppen Roskilde Festival.

Hvad er det vigtigste at kunne i arbejdet som booker på en festival?

At sætte sig i publikums sted og at vurdere kunstnere ud fra deres live performance snarere end deres udgivelser.

Er der nogle tendenser i musikbranchen, du synes er særligt spændende fortiden?

Udover at der altid er forskellige subgenre og nye steder, hvor relevant og skelsættende musik opstår, er det naturligvis interessant at forholde sig til en virkelighed, hvor intet eller et meget begrænset publikum er til stede fysisk, men omvendt kan et globalt publikum opleve musikken digitalt. 

Hvorfor er det vigtigt at holde sig opdateret på/kende til de forskellige mekanismer i musikbranchen?

Ved at kende mekanismerne kan du finde lettere nye veje, der er mere effektive – end hvis du ikke kendte mekanismerne. 

Synes du at det er vildt spændende at høre om forskellige historier fra mennesker, der allerede har fødderne solidt plantet i musikbranchen? Hos Innovative Music Management har vi heldigvis lavet en lang række interviews, som du kan blive inspireret af!

// Udgivet d. 25 januar 2021