Q&A med en af vores kursister: Emilie Nielsen

Foto: Privat

Hvis man er nysgerrig efter, hvad vores skønne kursister har af drømme i musikbranchen, så er det her muligt at lære Emilie Nielsen og hendes vej i musikbranchen at kende. Emilie har gang i spændende projekter og vil helt klar inspirere flere til en fremtid i musikbranchen.

Hvor længe har du været interesseret i musikbranchen?

– Jeg har haft interesse i musikbranchen i snart 10 år, men jeg fik først rigtigt en fornemmelse af, hvad musikbranchen kunne, da jeg startede på spillestedet Gimle. Dér fik jeg lov til at få et indblik bag om scenen.

Hvad motiverede dig til at ansøge om en plads på Innovative Music Management?

– Jeg har i et par år gerne ville prøve at søge ind på Det Rytmiske Konservatorium, men har været lidt tilbageholdende, da jeg ikke følte, at jeg havde samlet mig nok kompetencer. En af mine gode kammerater kom så ind på Innovative Artist Academy, og snakkede varmt om det. Derefter tænkte jeg, at jeg gerne ville prøve noget lignende, som kunne give mig lidt mere viden om, hvordan man begår sig i musikbranchen. 

Har du gang i nogle projekter inden for branchen?

– Jeg er pt. manager og booker for 3 lokale upcoming bands.

De tre fede bands, som Emilie arbejder med er Replika, Asteria og Red Lincoln (hvis instagramsprofiler eller er oplyst længere nede).

Har du nogle mål med deltagelsen på Innovative Music Management, hvilke? Og har du et drømmejob i branchen? 

Deltagelsen på forløbet kan give mig noget på CV’et, som måske kan hjælpe mig til at komme ind på Rytmisk Musikkonservatorium, og samtidig give mig nogle værktøjer til at yde den bedste hjælp for de bands, som jeg allerede samarbejder med. Min største drøm har altid været at turnere med bands, eller arbejde med A&R. 

Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Jeg har nogle seje venner, som laver forskellige ting i branchen. En er tourmanager for Magtens Korridor, en anden arbejder som produktionsmanager hos PDH Music, og en tredje spiller bas i et etableret band. 

Mine bands er også en kæmpe inspirationskilde, som støtter mig og hjælper mig med at yde lidt ekstra. 

Hvor kan vi følge dine projekter og videre karriere?

Man kan følge mig på Instagram på @den.kroellede.manager og mine bands kan man følge på på Replika: @band.replika, Astria: @asteria_musik, Red Lincoln: @redlincolnred.

Er du også blevet inspireret i at følge drømmene i musikbranchen, så kan du ligesom Emilie deltage på Innovative Music Management! Du kommer til at få værktøjer og unik viden, som alt sammen styrker din fremtid i musikkens verden. Læs hvad vores tidligere deltagere siger om forløbet her.