Q&A med Sofie Westh: »Jeg fandt hurtigt ud af, at udover at kunne komponere og spille musik besad jeg andre evner, som kunne bruges til noget. Lige dele passion, evner og stædighed«.

Foto: Johan Lei Gellett

Tekst: Sofie Segall

Sofie Westh er tidligere deltager på Innovative Music Management. Man kan bestemt sige at hun har fået tingene til at ske og at hun har banet sig en vej ind i musikbranchen. Sofie har været med til at starte Madcyril, som er en promotion-duo med fokus på den alternative club og så spiller hun i dance-punk projektet Deadpan.

Hvad finder du interessant ved musikbranchen? 

Musikken, selvsagt. Min vej ind handlede ikke om en fascination af musikbranchen i sig selv, men nærmere en forpligtelse og en dedikation til musikken. Jeg fandt hurtigt ud af, at udover at kunne komponere og spille musik besad jeg andre evner, som kunne bruges til noget. Lige dele passion, evner og stædighed. Der er mange interessante aspekter, men min største interesse lige nu ligger i at arbejde på tværs af kunstformer. Jeg forsøger altid at inkorporere det i mit arbejde. Derudover er det – på godt og ondt – interessant at følge med i tidens- og teknologiens udviklinger samt det generationsskifte, som forhåbentlig snart tager sit indtog i flere dele af musikbranchen. 

Hvornår tog du et forløb på Innovative Music Management? Og hvorfor valgte du det? 

Jeg mener, at jeg tog et vinterforløb i 2018. Det var samme år, som jeg var med til at starte DIY-arrangørgruppen PARA op, hvor jeg gav igen til det undergrundsmiljø, som jeg bl.a. er en del af. Jeg havde brug for flere redskaber til min værktøjskasse.

I hvilke sammenhænge har du kunnet bruge forløbet efterfølgende? 

Det var en fin måde at stikke en finger i vejret og mærke efter, hvorvidt det overhovedet gav mening for mig. Der er rigtig mange ting, som jeg finder svært og/eller uinteressant, men på samme tid har jeg lært, at musik er dét, jeg forstår mig bedst på. Jeg har lyst til at arbejde med musik.  

Hvad indebærer dit arbejde i dag? 

Jeg er god til at kaste mig ud i mange projekter på én gang. Jeg er Music Management 1. års studerende ude på Rytmisk Musikkonservatorium. Det var en halv-spontan beslutning at søge ind, men nu er jeg der og det er godt med en hverdag. Jeg arbejder ikke længere med PARA, men har startet madcyril; en promotion-duo med fokus på den alternative club. Ægte madhouse-stemning. Derudover spiller jeg i dance-punk projektet Deadpan, som er i gang med vores første fuldlængde. Kæmpe projekt, som optager det meste af min tid. Jeg har et par andre musikalske småprojekter, som jeg også forsøger at presse ind.  

Hvilke erfaringer har du ellers gjort dig i musikbranchen? Og hos hvem? 

Jeg har fået rigtig meget ud af at kaste mig ud i mine egne projekter og undervejs lære af mine successer og fejl. Prøv ting af og vær ikke bange for at spørge folk til råds om alt. Det er vigtigt at kunne dele ud af viden og erfaringer, men også tale om de svære ting som stress, angst og din til tider absurd dårlige timeløn.
Som i mange andre brancher bygger man et fundament op omkring relationer og i min optik handler det f.eks. mere om menneskerne bag end et brand i sig selv. I den seneste tid er jeg begyndt at udvælge mig et par mentorer, både i Danmark og i udlandet, som jeg arbejder eller sparrer med. Det har givet mig en smule ro. Og ellers skal man sørge for at arbejde med projekter eller artister, som man virkelig tror på. Det siger sig selv, men engang imellem skal man stadig huske sig selv på, hvorfor det er fedt. 

Har du gang i nogle projekter, som du synes er særligt spændende fortiden?

Udover Deadpan og madcyril så er jeg med til at starte et festivalprojekt op til sommer. Det er dog svært at vide, hvordan det hele kommer til at se ud i disse tider… Folk har brug for musikken og musikken har brug for folk, så vi arbejder på at få det til at ske i en eller anden form for udstrækning, når tiden er til det. Stay safe.