Q&A med tidligere Music Business Masterclass-deltager Mai Ulstrup Sørensen »Efter endt kursus er jeg blevet Artist Manager sammen med en af mine medkursister fra Music Management forløbet.«

Foto: Mai Ulstrup Sørensen
Tekst: Emma Rosgaard

Vores Music Business Masterclass er en overbygning på Music Management forløbet. Her går vi endnu mere i dybden med musikken, og du får personlig sparring med dygtige undervisere. Forløbet er for dig, der er artist eller ønsker at arbejde bag tæppet. Det er for dig, der er ambitiøs og ønsker fokus på din personlige udvikling og dine muligheder for at træde ind i musikbranchen. De 14 eftertragtede pladser på kurset er forbeholdt dig, der tidligere har gået på enten Music Management-forløbet eller vores Artist Academy.

På vores Music Business Masterclass møder vi vanvittig mange dygtige og ambitiøse kursister, der brænder for musikken. Vi har taget en snak med Mai Ulstrup Sørensen, tidligere kursist, der i dag er Artist Manager og samarbejder med en medkursist . Vi har spurgt ind til hendes drømme og mål med forløbet. Læs med og bliv inspireret!

Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

– Jeg hedder Mai, er 29 år og bor på Christianshavn.

Hvad var det der fik dig til at ansøge om en plads på Music Business Masterclass?

– I maj måned tog jeg Music Management kurset og derefter tog jeg Music Business Masterclass kurset. Da jeg startede på kurset, var jeg helt grøn i musikbranchen, men har i flere år haft en stor interesse for at få en indsigt i branchen, hvilket var grunden til, at jeg søgte om en plads.

Hvad er du i gang med indenfor musikbranchen for tiden?

På nuværende tidspunkt laver jeg forskellige freelance jobs indenfor PR og produktion i musik- og tv/reklamebranchen. Efter endt kursus er jeg blevet Artist Manager sammen med en af mine medkursister fra Music Management forløbet.

Hvilke drømme har du omkring din egen karriere som musiker/artist?

– Jeg havde ikke nogen specifik drøm, da jeg startede på kurset, men efter den indsigt jeg har fået, så er der flere områder i musikbranchen, som jeg synes er vildt spændende. At være Artist Manager er del af dem, hvor jeg bl.a. kan udfordre mange områder, som PR, booking mm., da jeg også har en stor interesse for liveindustrien. 

Hvad kræver det at etablere sig i musikbranchen?

– Under forløbet har jeg lært, at man skal handle på tingene, have spidse albuer og tålmodighed – så tror jeg på, at man nok skal opnå succes i branchen.

Hvilke vigtige værktøjer og indsigter har kurset givet dig?

– På kurset har vi bl.a. fået en masse gode og generelle værktøjer og viden, som kan bruges til mange forskellige områder i branchen, som f.eks.  projektledelse, innovation og management. 

Hvad føler du er det vigtigste du har kunnet tage med dig fra kurset?

– For mig har det været spændende og givende at være på kurset. Samtidig har det også givet mig et netværk, som er blevet til min vej og springbræt ind i musikbranchen. 

Hvorfor synes du at man bør sende en ansøgning til Music Business Masterclass?

Jeg synes helt klart, at man skal søge en plads, hvis man har en drøm om at arbejde i musikbranchen og man ligesom mig er helt grøn eller ønsker at få et bedre og bredere indblik. 

Læs meget mere om vores Music Business Masterclass liger her