Søren Krogh Thompson fra Playground: “Nøglen til det hele er kærlighed til musikken”

Foto: PR

Hvis der er nogen, der kender til den danske musikbranche, så er det Søren Krogh Thompson. I sin tid som General Manager hos Playground Music, Danmarks største uafhængige label, har han været med til at give dig navne som Rasmus Walter, Suspekt, Wangel, Benal og Katinka. Han giver her lidt gode råd til dig, der gerne vil arbejde i branchen.

Playground Music Scandinavia har eksisteret siden 1999 og er i dag et af Nordens største musikselskaber med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland. Selskabet signer artister på deres fire egne labels; Playground, Uniform Beat, Diesel og Masa Music og udover selvfølgelig at udgive artisternes musik, arbejder de med A&R, promotion, markedsføring og digital udvikling. De repræsenterer desuden et stort antal udenlandske og nordiske musikselskaber i Norden – blandt andet Secretly Canadian (Whitney, Ahnoni, The War On Drugs, m.fl.), 4AD (Daughter, The National, Liima, m.fl) og XL Recordings (Jack White, FKA Twigs, Jungle, Jamie xx, The xx m.fl.).

“For mig handler det om at være modig og turde hoppe på, banke på nogle døre og tage nogle chancer.”

 

Playground Music Danmark arbejder med artister som Wangel, Trentemøller, Benal, Katinka, Choir of Young Believers, Heimatt og Hymns from Nineveh. I spidsen for den danske afdeling sidder Søren Krogh Thompson, hvilket han har gjort siden 2005. I løbet af de seneste 10 år, har han været med til at bygge selskabet op som et alternativ til de tre majors (Universal, Sony, Warner), hvilket i høj grad handler om balancen mellem at være independent og have kommercielle ambitioner.

Udover sit job hos Playground er Søren også dybt involveret i den politiske del af branchen og sidder i bestyrelserne for SPOT Festival, Dansk Rock Samråd (ROSA), IFPI, Danske Uafhængige Pladeselskaber (DUP) og Music Export Danmark (hvor han er formand). Hvis der er nogen, der har fingrene dybt begravet i den danske musikbranche, er det altså Søren, og han giver her lidt gode råd til dig, der gerne vil arbejde med musik.

Hvad er det vigtigste, hvis man gerne vil arbejde i musikbranchen?

“Nøglen til det hele er kærlighed til musikken. Hvis ikke kærligheden til musikken er der, så skal man lade være med at arbejde med musik. Hvis ikke man har det der begær, der handler om at flytte noget fra ukendt til at stå i Store VEGA eller på Roskilde Festival og se en masse mennesker elske det, man har været med til at forme og udvikle, så skal man lade være med at gå ind i det. Fra min side bliver der stadig lagt sindssygt mange interessetimer.”

Hvordan får man en fod indenfor?

“Man skal få sig noget erfaring. Jeg har trainees, som arbejder ulønnet hos os i fire-seks måneder, og i den periode udvikler de sig og får fuld adgang til, hvad Playground er. Jeg bruger tid på at coache dem og har nogle forskellige forløb, der handler om, hvordan branchen er skruet sammen, om økonomien i Playground, hvorfor signer vi, som vi gør, hvordan strukturerer vi det arbejde, vi laver.”

“De sidste to-tre trainees er endt med at blive assistenter for mig efterfølgende i en årrække, typisk mens de studerer.”

 

“Så den viden får man ved at arbejde gratis for mig. De sidste to-tre trainees er endt med at blive assistenter for mig efterfølgende i en årrække, typisk mens de studerer. Det betyder, at der i dag, 10 år senere, er 10-15 mennesker ude i branchen, som jeg kender rigtig godt, og som kender os rigtig godt, og som måske godt kunne tænke sig at arbejde for os, hvis en af vores nøglemedarbejdere stopper. Så det har fordele for begge parter.”

Er det den vej, man skal gå?


“Der findes ingen vej, man skal gå. Det handler om at bide på nogle muligheder, når de er der. Der findes ingen løsningsmodel, der findes ingen ’sådan har skal du gøre’. For mig handler det om at være modig og turde hoppe på, banke på nogle døre og tage nogle chancer.”

“Så hvis du har den her fornemmelse for musik, kærlighed til musik og en stor viden om digital behaviour, så er du godt klædt på.”

 

“Når man så er inde, så er der ingen tvivl om, at mulighederne udvider sig. Musikselskaberne er, selvfølgelig, blevet meget mere digitalt orienterede de seneste år, så det at have digitale kompetencer – viden om Social Media, Spotify, Apple Music, TDC – hele den her digitalisering, som nu står for 80 % af omsætningen, er central. Så hvis du har den her fornemmelse for musik, kærlighed til musik og en stor viden om digital behaviour, så er du godt klædt på.”

Skrevet af Tanja Brinks Toubro