TOP5 FESTIVALER: AUSTRALIEN

Foto: Jordan Munns

Elsker du at tage på festival og at rejse – hvorfor så ikke kombinere de to? Der findes utallige spændende og anderledes festivaler rundt omkring i verden – Vi har her samlet 5 festivaler i Australien, som helt sikkert står på vores bucket list.

 

Foto: Steve Benn

Golden Plains Festival

Hvor: Meredith
Hvornår: marts, 2-dages festival
Deltagerantal: 10.800
Acts: 30
Tidligere optrædende: Bon Iver, Tallest Man on Earth, Hiatus Kaiyote, Big Boi, The Damned, The Avalanches og The Specials

Golden Plains festival tager dig tilbage i tiden, hvor traditionerne er publikumskabt og hvor man ikke behøver kommercielle sponsorer og mærkater på alt. På Golden Plains blev der hurtigt skabt en tradition, som kaldes The Boot. Baggrunden heraf opstod, fordi der var én, som var meget begejstret for det optrædende band, så han løftede sin sko i vejret. Siden hen er dette blevet en tradition. – Så hvis publikum elsker et band, så tager de sin ene sko af, og løfter den i vejret.

Festivalen afholdes på et privatejet landareal, hvor overskuddet går til lokalsamfundet. Noget bemærkelsesværdigt ved Golden Plains er, at der kun er en scene, The Meredith Supernatural Amphitheatre, hvor alt musikken foregår. BYO er et gennemgående tema for festivalen. Det er blandt andet tilladt at medbringe egen drikkelse og såvel egen sofa, så man kan slappe af og nyde musikken foran scenen. Derudover er festivalen bygget på No Dickhead Policy samt at traditioner skabes i fællesskab. Som du kan læse indeholder Golden Plains utallige elementer, som er værd at opleve, heriblandt the Arch of Love og Erics Terrace.

 

Foto: Bianca Holderness

Splendour in the Grass

Hvor: Yelgun
Hvornår: Juli, 3-dages festival
Acts: 100+
Tidligere optrædende: The Strokes, The Cure, Coldplay, MØ, LCD Soundsystem, Sticky Fingers og Queens of the Stone Age

Splendour in the Grass er en attraktiv musik- og art festival. Her skal du virkelig være obs på, hvornår billetsalget starter, eftersom festivalen har meldt udsolgt de seneste seks år. Ikke nok med at Splendour in the Grass hvert år har et imponerende line-up med de hotteste kunstnere inden for musikbranchen, så er der også andre elementer, som trækker folk til. Dette gælder blandt andet det udstående, kreative, ekspressions danseområde, som kaldes The Tipi Forest. Her spilles tekno, progressiv trance, trap og alt derimellem. Hvis man ikke er danse-typen, så er der stadig mulighed for at iagttage utrolige performers inden for dans, akrobatik og ildshows. Udover The Tipi Forrest er der The Splendour Comedy Club og et science telt med citatet:

“Expect the unexpected and consider your mind = BLOWN at The Science Tent!”

Splendour in the Grass Festival er for dig, som ønsker differentieret musik, kulturelle oplevelser samt at prøve Australiens festivalliv af. Netop denne festival ligger tæt ved Byron Bay, som er et område, hvor det er populært at backpacke, og det vil derfor være en oplagt kombination.

 

Foto: Tannar Eacott

Mountain Sounds Festival

Hvor: Somersby
Hvornår: Februar, 2-dages festival – (Campsite 4 dage)
Deltagerantal: 7000
Acts: 85+
Tidligere optrædende: Peking Duk, Albert Hammond Jr. og Hermitude

Mountain Sounds Festival er din mulighed for at feste i bjergene i nogle visuelle smukke omgivelser. Naturen og iscenesættelsen er med til at danne rammen for den 2-dage lange festival. Det er en forholdsvis ny boutique festival med kun fem år på bagen. Alligevel formår festivalen at tiltrække omkring 7000 gæster, som drager op på bjerget for at deltage. Antallet gør det til en bemærkelsesværdig lille og kompakt festival, hvilket er med til at give en særlig atmosfære, som adskiller sig fra normen.

Formålet med Mountain Sounds Festival er blandt andet at skabe nogle mindeværdige oplevelser gennem fremvisninger af nationalt såvel som lokalt musik, kunst og kultur, hvor bæredygtighed vægtes højt.

 

Foto: Evan Malcolm

Byron Bay Bluesfest

Hvor: Byron Bay
Hvornår: Marts-april, 5-dages festival
Deltagerantal: 100.000+
Acts: 200+
Tidligere optrædende: John Mayer, Kendrick Lamar, D’Angelo, Mary J Blige, The Lumineers og Hiatus Kaiyote

Byron Bay Bluesfest er en stærktstående, awardvindende festival, som er kommet for at blive. Festivalen formår hvert år at skabe et smukt lineup, som tilbyder musik til enhver smag, dog bevæger den sig primært inden for blues og root genren og kontrasterer sig derved fra at være for mainstream. Festivalen har netop vundet prisen:

Keeping the Blues Alive Memphis og Gold Major Festivals & Events.

Byron Bay Bluesfest er en blanding af en rolig og hyggelig familiefestival, men der er også rig mulighed for at slå sig løs i festivalområdet og opleve en vildere party-vibe. Lineup’et er en god blanding af lokale artister og ikke mindst meget etablerede og verdenskendte artister.

 

Foto: Chris Carey

Fastforward: Sydney

Hvor: Sydney
Hvornår: April, 2-dages event
Deltagerantal: 180
Hvad: Brancheevent

Fastforward: Sydney er et boutique musikbranche-event, som strækker sig over to dage. Her bliver der spækket med netværksmuligheder, konferencer og paneldebatter, hvor omtrent 50 branchefolk deler sin viden. Fastforward er for dig, som er nytænkende og har fremtidens branche i tankerne. Konferencedagene er ikke kun for de øverste ledere i branchen, tværtimod. Fastforward er med til at belyse nye talenter for at konstant udvikle branchen. Eventen har et begrænset antal deltagere, hvilket er et bevidst valg, for på denne måde at optimere netværksmulighederne og gøre dem endnu bedre og endnu mere dybdegående.

Fastforward er din mulighed for at holde dig up-to-date i musikbranchen. Det er som sagt ikke decideret en festival, men det er to dage, hvor du får mulighed for at opleve industrien, og tilhørende hvad der ligger bag lyden, samt det at skabe en festival. Fastforward ligger både i London, Amsterdam og Sydney, og går med sloganet:

“The future of the music industry starts here”

 

Vi håber vores bucket list har sat tankerne igang hos dig, og åbnet øjnene op for at tage på festivaler i andre lande.