TOP5 FESTIVALER: USA

Foto: Electric Forrest Festival
Tekst: Caroline Egelund Svarrer

Elsker du at tage på festival og at rejse – hvorfor så ikke kombinere de to? Der findes utallige spændende og anderledes festivaler rundt omkring i verden – Vi har her samlet 5 festivaler i Nordamerika, som helt sikkert står på vores bucket list.

 

Foto: Frozen Dead Guy Days

Frozen Dead Guy Days

Hvor: Nederland, Colorado
Hvornår: marts, 3-dages festival
Deltagerantal: 20.000
Acts: 30+
Tidligere optrædende: Primært lokale og cover bands, heriblandt: Patrick Latella, Peak2Peak, The Farmer Sisters, Whisky Charmers, Dragondeer, Nederland All-Stars, mf.

Frozen Dead Guy Days Ja, festivalen er lige så skør som navnet, men er af selvsamme grund yderst nævneværdig. Festivalen er baseret på en historie om en afdød bedstefar, som blev frosset ned og transporteret fra Norge til USA, nærmere bestemt Nederland, Colorado, hvor festivalen i dag bliver afholdt. Denne festival må siges at være unik, med aktiviteter såsom “coffin-race”, altså et kapløb med kister, udklædningskonkurrencer, hvor det gælder om at have den bedste frossen-død-person-udklædning, poesioplæsning, tag-en-frossen-t-shirt-på-hurtigst-konkurrence, frossen kalkun bowling, parader, isskulptur konkurrencer, menneske bordfodbold, silent disco, spise konkurrencer og meget mere.

Temaet for den festivalen må siges at være gennemført. Alt drejer sig om emnet, Frozen Dead Guy, og alle aktiviteter er dermed inspireret af enten død eller “frosenhed”. Musikken på festivalen består primært af lokale og cover bands, men der lægges op til fest og glade dage, samt en hel masse dans til Royal Blue Ball (blåt royalt bal).

“Known as one of the most unique and quirky festivals in the country.”

 

Foto: Electric Forrest Festival

Electric Forrest

Hvor: Rothbury, Michigan
Hvornår: juni, 4-dages festival af 2 identiske weekender
Deltagerantal: 45.000
Acts: 150+
Tidligere optrædende: The String Cheese Incident, Bassnectar, Odesza, My Morning Jacket, Above & Beyond, Lotus, Dillion Francis, Big Gigantic, Vince Staples mf.

Electric Forrest Ligesom den velkendte amerikanske festival Coachella, er Electric Forrest også opdelt i 2 weekender, hvilket giver mulighed for flere deltagende. De to weekender er næsten helt identiske i form af line up. Som navnet fortæller er der fokus på elektronisk musik, men festivalens 9 scener byder derudover også på multi-genre og jam band genren. Festivalen er kendt som en “in real life” Alice i eventyrland oplevelse, og giver rig mulighed for dansefest til elektronisk musik natten lang. Derudover skiller festivalen sig ud på dens omgivelser. Festivalen foregår nemlig midt inden i en skov, som om natten kommer til live i det vildeste lysshow.

“Brings alice in wonderland to life”
“during the night hours though that this forest is transformed, into a sweaty all-night dance party complete”

 

Foto: Courtesy of Hangout Music Festival

Hangout Music Fest

Hvor: Gulf Shores, Alabama
Hvornår: Maj, 3-dages festival
Deltagerantal: 80.000
Acts: 65+
Tidligere optrædende: Lukas Graham, Frank Ocean, Twenty One Pilots, Chance The Rapper, Mumford & Sons, Major Lazer, DJ Snake, Magic!, Charli xcx, mf.

Hangout Music Fest. Hvad er bedre end god musik og en flot hvid sandstrand fyldt med stemningsfyldte mennesker? Hangout Music Fest har kombineret de to og skabt en unik strand-fest-møder-musik-festival oplevelse med massere af aktiviteter. Festivalen byder på musik i form af rock, hip-hop, indie og elektronisk dance musik. Udover musik fra store verdensberømte artister, byder festivalen også på en lang række aktiviteter. Du kan spille beachvolley, lave tovtrækning, prøve forlystelser, danse hele dagen i DJ teltet, hænge ud i hængekøjer med udsigt ud over gulfen, riste skumfiduser over bål eller blive gift i deres “wedding-chappel”.
Du kan opsuge solens stråler til god musik, og så kan man jo lige tage en tur i vandet, hvis det skulle blive for varmt. I den såkaldte Beach Club har de kombineret strandstole, cocktails og musik fra skiftende DJ’s med muligheden for at tage en tur på paddleboard eller i kayak. I deres “Dodge & Jump” område finder du en oppustelig forhindringsbane, der giver anledning til massere af grin og en chance for at vinde prale rettigheder over dine venner. Endelig har festivalen en “Puppy Kissing Booth”, hvor du simpelthen kan gå ind og lege med hunde hvalpe!

“Smooch a pooch at the Puppy Kissing Booth.”

 

Foto: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2017

Lollapalooza

Hvor: Grand Park, Chicago (Illinois)
Hvornår: Marts, 3-dages festival
Deltagerantal: 220.000
Acts: 170+
Tidligere optrædende: Chance The Rapper, The Killers, Muse, Arcade Fire, The XX, Lorde, Blink-182, Dj Snake, Wiz Khalifa, Big Sean, Zara Larsson mf.

Lollapalooza I hjertet af Chicago nærmere bestemt i den storslåede park, Grand Park, med udsigt over  Michigan Lake, en sø så stor og grøn-blå at man skulle tro det var et hav. Chicago et kendt som “the windy city”, for deres kunst (fx The Bean) og arkitektur – Byen er i sig selv den lange rejse værd. Oven i det kommer Lollapalooza, som er en af landet mest populære festivaler, ifølge amerikanerne selv. Faktisk har Lollapalooza haft så stor succes, at de har udviklet det til en tour, der besøger 6 byer rundt om i verden. Derfor er de nu også at finde i Argentina, Chile, Brasilien, Frankrig og Tyskland.

Festivalen består af 8 scener hvor 170+ bands fra hele verden vil hjælpe til at skabe en fest. Derudover har de også en mini-fest for børnene. De har sørget for “sweet-photo-spots”, så du kan komme hjem med minderne i god behold i form af fede billeder til dine sociale medier eller fotoalbummet.

“With 8 stages, and 170+ bands from all over the world, every Lolla lineup makes hands wave, heads nod, and crowds holler.”

 

Foto: Jessica Bernstein

Lightning In A Bottle

Hvor: Lake San Antonio, Bradley, California
Hvornår: Maj, 6-dages festival
Deltagerantal: 20.000
Acts: 225+
Tidligere optrædende: Bassnectar, Bonobo, Rüfüs Du Sol, Kaytranada, Bob Moses, Jhené Aiko, Bomba Estéreo, Big Wild, Weval, NoMBe, Thao & The Get Down Stay Down, mf.

Lightning In A Bottle startede oprindeligt i 2000 som en stor fødselsdagsfest i den Californiske ørken, men gennem årene har det udviklet sig til en af verdens største “transformational festivaler”. Dvs. en festival der søger at fremme bæredygtighed, social samhørighed, personlig sundhed og kreative udtryk. Festivalen produceres af Do LaB, som også står bag den verdensberømte festival Coachella, og der er derfor også et samarbejde mellem de to festival. Bl.a. leverer Lightning In A Bottle kunstinstallationer til Coachella. Lightning In A Bottle kombinerer personlig udviklings workshops med elektroniske beats og tredimensionelle interaktive kunstinstallationer.

Festivalen er spækket med oplevelser og aktiviteter såsom diverse konkurrencer og spil, bl.a. sæbekassebil-racerløb, foredrag og diskussioner. Du kan opleve performere af alle former blandt publikum eller på en af de store skulpturelle scener, der er med til at skabe en unik visuel oplevelse. Lightning In A Bottle tilbyder en masse workshops heriblandt dans og movement klasser, og mad- og madlavningskurser, hvor du kan lære kulinariske teknikker og fundamentet for sundhed, for at lave mad med glæde og tillid. Der er mulighed for yoga, meditation, wellness og healing. Og så har festivalen sin egen sø, Lake LIB aka Lake San Antonio, som er stedet til at tage en dukkert, afkøle og vise Mother Nature noget taknemmelighed for at give os denne ressource.

“The true magic begins outside the musical stages. LIB is full of places and spaces packed with lively, participatory fun and shenanigans that go till the sun comes up.”

 

Vi håber vores bucket list har sat tankerne igang hos dig, og åbnet øjnene op for at tage på festivaler i andre lande.