Christian Skjølstrup: Vær dedikeret og engageret i det, du laver

Foto: Sofie Amalie Bech
Tekst: Ditte Nebeling Jensen

Stifter og ejer af managementfirmaet Glass Management, Christian Skjølstrup, har arbejdet med management siden han var 18 år gammel. Han er manden bag Gulddreng, og i dag manager for navne som Malte Ebert og Moody. Vi fangede Christian til en snak om hans og Glass’ tilgang til management, og om hvilke gode råd han har til andre, der også drømmer om en fremtid i musikbranchen.

”Da jeg var teenager, lavede jeg et indieband ligesom alle i 2000’erne. Vi var rigtig dårlige, for vi fik ikke nogen jobs. Men det var jeg ligeglad med; så lavede jeg bare jobsene selv.”

Sådan lyder startskuddet til Christian Skjølstrups karriere i musikbranchen, som hurtigt viste sig at skulle blive mere bag scenen end på scenen. Han startede som koncertarrangør, men opnåede siden erfaringer inden for mange forskellige dele af branchen som booker, scenetekniker og endda lydmand. Det viste sig dog hurtigt, at hans passion lå i management-arbejdet.

Christians første erfaringer med management startede i arbejdet med hiphopkollektivet Fler Farver, som blandt andet er kendt for at huse rapgruppen Odense Assholes, også blot kaldet OA. Dette førte ham videre til arbejdet med mere prominente navne som Kissaway Trail og Duné, og i 2013 tog karrieren ham så langt, at han startede sit eget selskab. Her gik han sammen med Michael Ritto, Daniel Vangsgaard og Majid Ahmed i management-selskabet Instant Major, hvor de arbejdede med både brand partnership, koncertplanlægning og management. Christian savnede dog et større sammenhold i virksomheden, og et større fokus udelukkende på management. Derfor valgte Michael Ritto og Christian Skjølstrup i stedet at starte Glass Management i 2016.

Et personligt management

Christians arbejde hos Glass går i særdeleshed ud på at lede, motivere og skabe sammenhold, og det er noget, der ifølge Christian både kommer til udtryk i forholdet til sine medarbejdere, men især også hos firmaets artister.

”Vi er nok et meget personligt management”, udtaler Christian, og fortsætter:

”I forhold til hvordan vi prioriterer vores arbejde, så anerkender vi, at man først og fremmest skal have styr på det klassiske i management. Dvs. man skal have styr på praktikken, strategien og økonomien. Og lige så snart vi har det, så går vi meget kreativt ind i det.”

Denne nærhed med artisterne har gjort, at Glass Management ikke blot er en virksomhed, men faktisk en helt lille familie for de involverede. Det er noget, som bl.a. kommer til udtryk i firmaets tre kerneværdier, som de kalder PTP-faktoren: Personlighed, Talent og Potentiale. Hos Glass er filosofien nemlig, at man udover at signe talenter med kommercielt potentiale, også altid signer mennesket før musikken. Det er altså vigtigt for Christian og Glass at de artister, de hyrer, fungerer med hinanden i virksomheden og ikke mindst, at de også bakker hinanden op på kryds og tværs, når der er brug for det.  Christian forklarer:

”Lige meget om du er Malte Ebert, Moody eller nogle andre, så skal du først og fremmest være klar over, at der er tidspunkter, hvor du har brug for opbakning, og der er tidspunkter, hvor du har brug for at hive andre op […]. ”Du skal have lyst til at være en del af den familie, det er.”

Stærke strategier

Christian Skjølstrup er som sagt manden bag popfænomenet Gulddreng, som er kendt for sange som ”Ensom”, ”Ked af Det” og ikke mindst den storstreamende debutsingle, ”Model”. Da vi spurgte ind til nogle af hans karrieres højdepunkter, fremhæver han også denne periode:

”Der er ingen tvivl om at hele Gulddreng-forløbet var fuldstændig mind-blowing sindssygt. Og det var også noget af det mest lærerige.” Christian fremhæver især afslutningskoncerten i Royal Arena som et højdepunkt, og fortæller: ”At stå der og sige: Okay, nu gjorde vi det her. Det var helt sikkert en kæmpe oplevelse”.

Derudover kommer Christian også ind på sine nuværende managementopgaver som f.eks. arbejdet med popartisten Moody. Hendes personlige rejse som artist og som menneske er et godt eksempel på Glass’ filosofi om at være et personligt management, og også på hvordan man kan skabe en langsigtet strategi omkring en artist:

”Følelsen at bygge noget op og tage det første skridt, og så vide at der kommer meget mere. Den er enormt stærk.”

Find dit mål og arbejd hårdt  

Der er især én ting, der går igen i Christians svar, da vi spørger ham, hvilke gode råd han har til andre, der også gerne vil arbejde i musikbranchen. Det er rådet om at vide hvad man vil fra starten. Da Christian selv startede sin karriere i branchen, lavede han alt fra lyd og teknik til sceneopsætning og flyers, og selv om det har gjort, at han nu kan stort set alt i branchen, fortæller han, at han hellere ville have været rigtig god til én ting. Derfor er hans primære råd:

”Vær klar i brandingen omkring dig selv; hvad det er du gør, og hvem du er. For hvis du er den, der kan lidt det hele, så er det svært for folk at tro på, at du er ham eller hende, der er den bedste til lige nøjagtig det, du siger, du er.”

Efter du har fundet ud af, hvad du vil arbejde med, er det ifølge Christian vigtigt, at du finder en, der kan hjælpe dig videre med at nå dit mål. Christian forklarer:

”Jeg vil til hver en tid sige, at det bedste, du kan gøre er at stille dig til rådighed for en, der allerede er der, hvor du vil hen, og så arbejde alle de timer, du overhovedet kan få lov til.”

Og han uddyber: ”Hvis jeg havde haft en manager, som jeg kunne have lært af direkte, så ville jeg have undgået mange fejl, og jeg ville have nået meget hurtigere til der, hvor jeg gerne ville være.”

Christians gode råd:

–          Vær klar over hvad du vil/gør

–          Find en ’læremester’

–          Arbejd hårdt
Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Måske som manager?
Ansøg om en plads på karriereforløbet
Innovative Music Management
og følg din drøm!