fbpx

Drømmer du om en fremtid i musikbranchen?

Forløbet

Giv din karriere et skub i den rigtige retning med Innovative Music Management. På forløbet møder du branchefolk i øjenhøjde, får udvidet dit netværk og bliver gjort klar til at indtage din plads i musikbranchen.

Du har måske arbejdet med musik før, eller også vil du gerne kickstarte din karriere i branchen? Måske på et pladeselskab eller en festival? Måske som tourmanager, koncertarrangør eller booking agent? Det kan også være, at du bare har en seriøs interesse for unikke musikoplevelser og et ønske om at blive klogere på branchen generelt.

“Super fede kursusdage! Gode værktøjer og dejligt meget gruppearbejde og kreative tankegange. Tak!”  

– Maja Lundt, Roskilde Festival

Lige meget hvad vil Innovative Music Management give dig værktøjerne til at få gjort dine ambitioner til virkelighed. Du vil få vigtige kontakter og brugbar viden til at påbegynde eller fortsætte dit arbejde i den konkurrenceprægede musikindustri. Gennem hele forløbet vil dygtige og etablerede branchefolk videregive deres viden, erfaringer og oplevelser indenfor områder som partnerskaber, musikaftaler, markedsføring, projektledelse og meget meget mere.

Pris

Prisen for forløbet er 5750,- DKK

 Du kan betale kursusbeløbet over 4 gange.

Første rate skal betales den 3. november.

Ansøgningsfristen er den 27. oktober.

Du modtager derefter svar på din ansøgning den 28. oktober.
Forløbet kan tages i enten Roskilde eller Aarhus.

Roskilde – Forår 2020
Maglekildevej 7, Roskilde
11 jan (modul 1+2, 10-16)
25 jan (modul 3, 10-14)
08 feb (modul 4, 10-14)
22 feb (modul 5, 10-14)
07 mar (modul 6, 10-14)
21 mar (modul 7, 10-14)
Aarhus – Forår 2020
Filmbyen 2, Aarhus
11 jan (modul 1+2, 10-16)
25 jan (modul 3, 10-14)
08 feb (modul 4, 10-14)
22 feb (modul 5, 10-14)
07 mar (modul 6, 10-14)
21 mar (modul 7, 10-14)

Moduler

KICK OFF & BRANCHEKENDSKAB

I det første modul på Innovative Music Management møder du de andre deltagere på holdet; i lærer hinanden at kende og bliver sammen introduceret til jeres forløb.
Det er afgørende at have et stærkt netværk i musikbranchen, og derfor vil vi særligt arbejde med dette aspekt i det første modul. Du vil ligeledes få udvidet dit branchekendskab gennem en grundig gennemgang af musikbranchens opbygning og et overblik over branchens største aktører.

IDÈ & KONCEPTUDVIKLING

På dette modul vil du blive præsenteret for metoder til ide- og konceptudvikling, der hjælper dig med at gøre afstanden mellem tanke og handling kortere. Vi vil arbejde med, hvordan man vurderer og udvælger innovative musikideer til videreudvikling, og hvordan du som music manager sikrer, at dine ideer og koncepter genererer værdi – både på kort og på lang sigt.

FORRETNINGSFORSTÅELSE & ØKONOMI

Fremtidens musikindustri er i konstant forandring, og imens efterspørgslen på dine evner til at tænke kreativt og innovativt er større end nogensinde før, forventer musikselskaberne samtidig, at din forretningsforståelse og evne til at holde styr på budgetter er helt i top. Dette modul har til formål at give dig et indblik i de økonomiske og forretningsmæssige aspekter af musikbranchen samt give dig en række essentielle redskaber til at kunne analysere og vurdere det økonomiske potentiale i forskellige musikprojekter og koncepter.

PROJEKTLEDELSE I MUSIKBRANCHEN

Både store og små projekter kræver effektiv og bæredygtig ledelse for at kunne udvikles og eksekveres med succes. Uanset om du arbejder på en pladeudgivelse eller er med til at arrangere en festival, er det vigtigt at vide, hvordan man leder et projekt optimalt. På dette modul vil du blive præsenteret for de mest essentielle og brugbare projektledelsesværktøjer, og du kommer til at arbejde med udvalgte cases, hvor værktøjerne prøves af samt diskuteres.

MUSIKAFTALER

Musikaftaler kan vise sig i mange forskellige afskygninger, og på dette modul anskueliggøres de afgørende elementer inden for dette komplekse felt i musikbranchen. Du vil komme helt ind under huden på branchen og få indsigt i, hvordan man bedst muligt navigerer i de mange muligheder, der er inden for udformningen af musikaftaler.

PR, MARKETING & SOCIALE MEDIER

Størstedelen af musikbranchens kommunikation foregår i dag på digitale og sociale medieplatforme. Dette har ændret vilkårene for markedsføring radikalt, hvilket stiller store krav til nuværende arrangører og managers. På dette modul vil du modtage konkrete PR og marketings-redskaber, som du kan bruge i din karriere, og du bliver præsenteret for spændende cases og forskellige eksempler på markedsføring fra musikbranchen.

PARTNERSKABER & DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV

Man kommer ikke langt i musikbranchen uden partnerskaber og stærke samarbejdsrelationer. Dette modul vil bl.a. lære dig, hvordan du kan forholde dig til samarbejdspartnere og interessenter, når din forretningsidé skal udvikles i branchen. Vi vil i samme omgang tage et kig på de internationale muligheder, som partnerskaber kan åbne op for, og som vil kunne skabe merværdi for dit projekt eller din artist.

Ansøgning & deltagelse

Hvorfor skal du ansøge om en plads?

Du skal ansøge om en plads på Innovative Music Management, hvis du brænder for at udvikle musikoplevelser og er ambitiøs omkring en karriere i branchen. Du møder ligesindede, der ligesom dig drømmer om at arbejde med musik, og du udvider dit netværk med erfarne branchefolk, hvis mål er at give dig give værktøjer og gode råd med på vejen mod drømmen.

 

Hvem deltager?

Innovative Music Management er et forløb for alle, der på den ene eller anden måde brænder for at arbejde seriøst med musik. Når vi vurderer din ansøgning, lægger vi stor vægt på, at du har lysten og drivkraften til at engagere dig i vores undervisning. Det er ikke et krav, at du har tidligere erfaring fra branchen – vi hjælper dig på det stadie, du lige nu befinder dig på.

Kursusbevis & netværk

Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført brancheforløbet, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.
Derudover får du adgang til vores lukkede netværksgruppe for tidligere kursister og branchefolk, hvor du kan holde dit netværk ved lige samt deltage i vores netværks begivenheder.