Kursistinterview: Fra hjemmets harmoni til professionel passion – en musikalsk udfoldelse

Tag en rejse gennem tonernes tid i et inspirerende interview med Michael Tofig, hvis barndom med Kim Larsen og Nirvana dannede grundlaget for en livslang kærlighed til musik. Lad dig inspirere af hans stræben efter at finde og forme fremtidens talenter samt hans passion for at bidrage til musikbranchen på et professionelt plan. 

Hvornår og hvordan startede din passion for musikbranchen?
Siden jeg var helt lille, har jeg været omgivet af musik i alle dets former. At vokse op i et hjem, hvor forskellige genrer som Kim Larsen, Nirvarna og Nik & Jay spillede en central rolle, har skabt et grundlag for min lidenskab for musik. Fra de tidlige dage med at deltage i koncerter til at udforske min egen kreativitet inden for sangskrivning og musikproduktion, har jeg fulgt en musikalsk rejse fyldt med variation og inspiration. 

Michael drives af en opvækst præget af musikalitet og han drømmer om at arbejde med samt skabe musik, der kan give andre mennesker dét, som musikken gav ham selv i sit hjem. 

Den konstante indflydelse af forskellige musikgenrer i mit hjem har ikke kun formet mine præferencer, men også styrket min forståelse for, hvordan musik kan binde mennesker sammen på tværs af kulturelle grænser. 

Hvorfor besluttede du at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet?
Musik har altid været en integreret del af mit liv, og min brændende interesse for det kunstneriske udtryk har konstant drevet mig denne vej. Jeg har altid været fascineret af, hvordan musik kan forme kulturer, skabe forbindelser og udtrykke komplekse følelser. Denne indgroede passion har skabt en vedvarende motivation for mig til at forfølge en karriere, der kombinerer min kærlighed til musik med en dybere forståelse for ledelse og administration inden for industrien.

Michaels drøm om at arbejde med musikken på et professionelt plan har fyldt siden barndommen, og han valgte altså at forfølge sin passion for musikken ved at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet. 

Innovative Music Management-forløbet repræsenterer ikke kun en mulighed for faglig udvikling, men er også et skridt mod at realisere en livslang drøm. 

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for musikbranchen?
Musikbranchen udgør et udfordrende miljø, der kræver en dybdegående forståelse og praktiske færdigheder. Musikbranchen er kendt for at være konkurrencepræget, og det kan være svært at finde fodfæste. Forløbet er en oplagt mulighed for mig, da det ikke kun tilbyder teoretisk viden, men også mulighed for praktisk erfaring og netværksopbygning med erfarne fagfolk.

Michael ønsker både at opnå viden inden for ledelse og administration i musikbranchen, men med forløbet håber han også på at få redskaberne til at kunne skabe sin egen vej. 

For at blive den bedste inden for musikbranchen tror jeg på, at det er nødvendigt at tage chancer og gribe de muligheder, der præsenteres. 

Hvilken jobmæssig rolle stræber du efter i musikbranchen?
Jeg tror, at det, jeg gerne vil være, er noget som A&R/Booking/Agent. Det ville være fantastisk, fordi jeg virkelig brænder for at hjælpe nye talenter og få dem ind i musikverdenen. Jeg kan rigtig godt lide tanken om at have flere bolde i luften, hvor jeg kan jonglere med forskellige opgaver. 

Ifølge Michael selv kan det kun gå for langsomt med at komme i gang med at forfølge sine drømme om at arbejde i musikbranchen. 

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Music Management-forløbet?
Specifikt glæder jeg mig mest til at styrke mine evner inden for A&R, Booking og talenthåndtering. Jeg ønsker at forfine min evne til at identificere lovende talenter, forhandle kontrakter og administrere kunstnere på en måde, der fremmer deres karriere.

Udover at udvikle sin evne til at spotte upcoming artister glæder Michael sig også til at dykke ned i arbejdet med markedsføring og strategisk planlægning. 

At forstå hvordan man effektivt positionerer og markedsfører kunstnere i den konkurrenceprægede musikbranche er afgørende. Generelt ønsker jeg at udvikle mine ledelsesfærdigheder og forståelse af musikindustriens kompleksitet. 

Hvilke specifikke branche-personligheder, ser du op til eller du inspireres af?
Jeg finder inspiration i flere markante personligheder inden for musikbranchen. Nogle af de personer, jeg ser op til, inkluderer:

1. Quincy Jones: Hans alsidighed som producer, komponist og arrangør, samt hans evne til at opdage og forme talenter, er virkelig imponerende.

2. Justin Bieber: Hans rejse fra en selvopdaget YouTube-stjerne til et globalt pop-ikon er inspirerende, og hans musikalske talent og indflydelse er bemærkelsesværdig.

3. Scooter Braun: Hans succes som talentmanager, især med at opdage og støtte kunstnere som Justin Bieber, viser en enestående forståelse af branchen og evnen til at skabe stjerner.

4. Brian Epstein: Som manager for The Beatles spillede han en afgørende rolle i deres succes og bidrog til at ændre musikindustrien.

5. Simon Cowell: Hans rolle som A&R og talentdommer har været afgørende for at forme mange succesrige kunstneres karrierer.

Det er ikke kun deres enorme succes i musikbranchen, som Michael finder inspirerende ved disse fem branchepersonligheder – også deres dygtighed og evne til nytænkning har gjort stort indtryk på ham. 

Hvilken begivenhed har haft størst betydning for dig og din interesse for musikbranchen, og hvorfor?
Mit første besøg til en livekoncert. At opleve musikken på en scene og mærke den energi, der opstår i samspillet mellem kunstner og publikum, var en afgørende oplevelse. At være til stede fysisk ved koncerten gav mig en dybere forståelse af, hvordan musik kan skabe en følelsesladet forbindelse mellem mennesker. 

Det var altså ikke kun musikken, der fangede Michael, også selve atmosfæren og fællesskabet blandt publikum gjorde sit indtryk. Efter denne oplevelse stod det klart, at musikbranchen var stedet han ønskede at være. 

Denne oplevelse inspirerede mig til at ønske at være en del af noget større inden for musikverdenen, hvor jeg kunne bidrage til at skabe mindeværdige øjeblikke og forme den kunstneriske rejse for både kunstnere og fans.

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for musikbranchen?
Mit netværk er en værdifuld ressource, da jeg ofte har forbindelser til mennesker, der arbejder inden for musik eller har fingeren på pulsen i branchen. 

Gennem sit netværk holder Michael sig opdateret på de seneste projekter, opdagelser og udviklinger. Men han er ikke bleg for også at anvende sociale medier som en kilde til både inspiration og information.  

Samtidig udforsker jeg en bred vifte af sociale medier, lige fra TikTok til Reddit. Disse platforme fungerer som en skatkiste af information, hvor jeg kan opdage nye talenter, deltage i diskussioner om aktuelle emner og følge med i, hvad der rører sig i musiksamfundet. 

Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Lad dig motivere af dette interview og sæt skub i din karriere ved at ansøge om en plads på vores musikbrancheforløb.