fbpx

Guide: 5 gode råd til dig der vil arbejde i musikbranchen

03 mar Guide: 5 gode råd til dig der vil arbejde i musikbranchen

Det her kommer til at handle udelukkende om dig, men først så vil jeg gerne forklare, hvorfor du (måske) kan bruge noget af det jeg skriver, på din egen karriere.


Men først, så vil jeg gerne fortælle dig lidt om hvem jeg er. Mit navn er Simon  og I godt og vel 10 år har jeg arbejdet i musikbranchen. Jeg er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium og har arbejdet på verdens største pladeselskab Universal Music (ja det er dem med The Weeknd, Rihanna, Justin Bieber, James Bay osv). Jeg har arbejdet med nogle af landets største artister, og har været så heldig at have et par guld- og platinplader hængende og ikke mindst, blevet oplært af nogle af de dygtigste mennesker i musikbranchen. I den forbindelse har jeg gjort mig et utal af erfaringer, disse erfaringer er netop grunden til at jeg stiftede Innovative Music Management. Jeg kunne se, hvor svært det var at skabe en karriere i musikbranchen, hvilket leder mig tilbage til dig!

For du går uden tvivl med tanker om, at skabe en karriere i musikbranchen, måske er du allerede godt på vej eller også er du helt grøn, men har brug for at starte et sted. Innovative Music Management samler landets største talenter, som vil ind i musikbranchen, og det har vi gjort med så stor succes, at langt størstedelen af vores tidligere deltagere arbejder i musikbranchen idag. Forløbet har bredt sig udover landets grænser til Sverige, som har taget ligeså godt imod forløbet.

Men hvad er hemmeligheden?

Ganske simpel, faktisk. Gennem vores store netværk i branchen samler vi landets skarpeste hjerner og sørger for, at du møder dem helt tæt på – således skaber du et helt unikt netværk af personer, der kan hjælpe dig ind i branchen. Vi sammensætter et unikt program, du ikke kan få magen til andre steder, som vi ved den professionelle musikbranche efterspørger. Det betyder at, du står helt i front, når det gælder om at skabe sig en karriere i musikbranchen.

Mit første råd er afgørende

Jeg er ked af, at du måtte vente, men jeg har gemt det bedste til sidst. Nemlig mine 5 gode råd til dig der vil arbejde i musikbranchen.

Først og fremmest, så er det afgørende at skabe sig et stærkt netværk. Hvilket er sindssygt svært, man banker således ikke lige på døren hos pladeselskabet, og siger: “Her er jeg”. Man er nød til at bygge det op fra bunden ved at møde de rigtige mennesker, som kan bidrage til at udvide ens netværk yderligere. I musikbranchen betyder netværket alt, har du ikke dette, så kan det ikke gå stærkt nok med at opbygge det.

Branchenkendskab er essentielt

Få styr på branchen og hvordan den fungerer. Der er utrolig meget viden, som er indforstået i musikbranchen. Basisviden som det forventes at du kan på fingerspidserne. Hvad er koda, gramex, en splitdeal, recoupment, hvordan ser samarbejdet mellem pladeselskab, booking bureau og management ud? osv.  (du kan læse mere om branchekendskab i vores forløbsbeskrivelse)

En stærk navigator

I en særdeles kreativ branche er en af de mest efterspurgte ting, en stærk navigatør. Det er pine død nødvendigt at du er god til at lede projekter og styre dem fra start til slut. Næsten alt arbejde i musikbranchen er projektbaseret, har du ikke styr på grundlæggende projektledelse, så se at få det. Arbejdet med super kreative og talentfulde artister, efterlader ofte opgaven på dit bord, i forhold til at sikre en stram styring af projektet, så det bliver en succes. Hvad enten det er en udgivelse, booking af en tour osv. (læs mere om projektledelse i musikbranchen her)

Det kreative aspekt

Når man arbejder med super kreative mennesker, kræver det også en vis kreativ indlevelse selv. Hvordan kommer man fra idé til handling, hvordan udvælger man de gode idéer og sikrer at de skaber værdi på både den korte og lange bane. Det er altså afgørende at have en række metoder og værktøjer til, at finde frem til den gode ide, som kan skabe succes for artisten og dig.

Få det kedelige på plads

Det er de færreste, der hopper op og ned, når man taler om jura. Men hold da op hvor er det vigtigt i en kompleks branche med mange klausuler og forhold, der gør sig  gældende. Man kan hurtigt komme på glatis, hvis ikke man har en grundlæggende forståelse for, hvordan aftaler ser ud i musikbranchen. Hvad enten det er en pladekontrakt, management, booking etc. (få styr på musikaftaler, læs mere i vores forløbsbeskrivelse)

Har du fået blod på tanden? Det forstår jeg godt! Det er en helt fantastisk branche, og vi er stolte over, at vi har hjulpet så mange mennesker til en karriere. Vil du også gøre drømmen til virkelighed, så læs mere om vores forløb her