Q&A med tidligere Music Business Masterclass-deltager Peter Nørtoft »Det var herigennem jeg bl.a. fik etableret mit nuværende samarbejde med en anden knalddygtig sangskriver, og også her jeg fik lagt grundstenen til min nuværende udgivelsesplan«

Foto: Terumi Mascarenhas // Fjord Foto
Tekst: Emma Rosgaard

Vores Music Business Masterclass er en overbygning på Music Management forløbet. Her går vi endnu mere i dybden med musikken og du får personlig sparring med dygtige undervisere. Forløbet er for dig der er artist eller ønsker at arbejde bag tæppet. Det er for dig der er ambitiøs og ønsker fokus på din personlige udvikling og dine muligheder for, at træde ind i musikbranchen. De 14 eftertragtede pladser på kurset er forbeholdt dig, der tidligere har gået på enten Music Management forløbet eller vores Artist Academy.

På vores Music Business Masterclass møder vi vanvittig mange dygtige og ambitiøse kursister, der brænder for musikken. Vi har taget en snak med Peter Nørtoft, tidligere kursist, og spurgt ind til hans drømme og mål med forløbet. Læs med og bliv inspireret!

Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

Jeg hedder Peter Nørtoft, jeg er 41 år gammel og bor i Ørestad i København. Jeg er sanger og sangskriver i min fritid og tog kurset Music Business Masterclass i efteråret 2021 i Roskilde.

Hvad var det der fik dig til at ansøge om en plads på Music Business Masterclass?

Jeg sprang for alvor ud som sanger og sangskriver i 2021, hvor jeg udgav min første single. Inden da havde jeg spillet hyggemusik længe, men vidste intet om musikbranchen og kendte ikke rigtigt nogen, der kunne fortælle mig, hvordan det hele “fungerer”. Derfor meldte jeg mig til Music Business Masterclass. Før det havde jeg taget det indledende kursus Innovative Artist Academy.

Hvad er du i gang med indenfor musikbranchen for tiden?

For tiden skriver jeg på nye sange til en EP, der skal udkomme i 2022. Jeg arbejder sammen min producer og en anden sangskriver, som jeg har mødt gennem Innovative Artist Academy.

Hvilke drømme har du omkring din egen karriere som musiker/artist?

Jeg har fra starten haft en drøm om at lave et radiohit. Og så kunne det være super fedt at være med i Melodi Grand Prix – og selvfølgelig aller helst vinde det :)

Hvad kræver det at etablere sig i musikbranchen?

For mig personligt handler det nok især om min egen viljestyrke og samarbejdsevne. Det er benhårdt arbejde at få en skitse derhjemme ved klaveret ud at leve som en rigtig sang i den virkelige verden. Og undervejs er der udfordringer, som virker totalt uovervindelige. Så kræver det altså viljestyrke at blive ved med at tro på det. Og mindst lige så vigtigt nogen at samarbejde om projektet med.

Hvilke vigtige værktøjer og indsigter har kurset givet dig?

Som en del af afslutningen på kurset arbejdede vi bl.a. med at opstille et Business Model Canvas for vores eget musikalske projekt: Hvem er mine kunder, hvad kan jeg egentligt tilbyde dem, hvem er jeg afhængig af som partnere osv. osv. Det var super sundt at tvinge mig selv til at tænke mit kunstneriske projekt som en forretning også. Også selvom det i starten virker lidt kunstigt.

Hvad føler du er det vigtigste du har kunnet tage med dig fra kurset?

De personlige 1:1-sessions med konkret sparring på mit eget projekt var klart noget af det mest udbytterige fra kurset. Det var herigennem jeg bl.a. fik etableret mit nuværende samarbejde med en anden knalddygtig sangskriver. Og også her jeg fik lagt grundstenen til min nuværende udgivelsesplan.

Hvorfor synes du at man bør sende en ansøgning til Music Business Masterclass?

Man bør klart sende en ansøgning til Music Business Masterclass, hvis man står som grøn artist og er lidt på bar bund i musikbranchen og gerne vil have hands-on hjælp til at lære at navigere i den. Nej, det giver dig ikke alle svarene, og nej det åbner ikke alle døre. Men til gengæld lærer du, hvor man kan prøve at banke på for at finde nogle af svarene.

Hvis du kunne tænke dig, at følge med i de ting Peter Nørtoft går og laver – samt lytte til hans musik, kan du tjekke det ud her

Læs meget mere om vores Music Business Masterclass lige her