Kursistinterview: Fra fritidsjob til drømmejob – vejen til musikbranchens hjerte

Nicoline Egholm deler sin rejse fra koncertelsker til aspirerende tourmanager i et eksklusivt interview. Hendes passion for livemusik ledte hende til Innovative Music Management-forløbet, hvor hun glæder sig til at opbygge de nødvendige kompetencer til at forfølge sin drøm i musikbranchen.

Hvornår og hvordan startede din passion for musikbranchen?
Musik har altid fyldt rigtig meget i mit liv. Min store passion har altid været at opleve musikken live, da det er der, jeg føler magien sker. Motivationen for at få et fritidsarbejde da jeg fyldte 15, var selvfølgelig, at jeg havde mulighed for at købe endnu flere billetter til koncerter med mine yndlingsartister – det taler vist for sig selv. 

Hvorfor besluttede du at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet?
Jeg besluttede mig for at ansøge om en plads på forløbet, da jeg har en stor drøm om at få lov til at arbejde med min allerstørste interesse, nemlig livemusikken. Jeg kunne ikke forestille mig en sjovere hverdag end et arbejde, hvor man laver det, man elsker allermest. Jeg har en forventning om, at forløbet vil klæde mig godt på til at komme ud og møde branchen. Musikbranchen er ikke nem at forstå, og det kan være en svær branche at finde rundt i. Derfor føler jeg, at dette forløb kan være med til at styrke min viden og kompetencer.

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for musikbranchen?
Det giver en god mulighed for at komme godt fra start. Jeg synes det er inspirerende at lære fra andre, som kan dele ud af deres mange års erfaring i branchen. På den måde kan man mindske begynderfejl, og så er det mega fedt at få lov til at skabe et netværk med andre, som har samme passion for musik. 

Hvilken jobmæssig rolle stræber du efter i musikbranchen?
Jeg har ikke helt besluttet mig endnu, men jeg drømmer om at blande noget tourmanagement med noget produktion og noget SoMe. 

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Music Management-forløbet?
Jeg glæder mig til at blive klogere på branchen og forhåbentlig få en større forståelse for alt det, der sker bagom musikken. Der er mange sider af musikbranchen, som jeg glæder mig til at få et indblik i. Jeg er særligt interesseret i live delen, og hvordan hele booking, produktion og tour delen fungerer. 

Hvilke specifikke branche-personligheder, ser du op til eller du inspireres af?
Jeg har været i praktik ved Jonas Rendbo, som er TM for Drew Sycamore. Jonas er super dygtig til sit arbejde, og er en kæmpe inspiration for mig. Jeg lærer rigtig meget af ham, og håber jeg en dag selv kan blive en lige så god TM, som jeg synes han er. 

Hvilken begivenhed har haft størst betydning for dig og din interesse for musikbranchen, og hvorfor?
Jeg fik lov at hoppe med i praktik på Drew Sycamores hold i sommeren 23, som har været den helt store game changer for mig. Jeg har altid haft en ide om at det kunne være fedt at arbejde med noget musikrelateret, men da jeg først fik lov at komme med ud på festivalerne og se hvordan det hele fungerede, så var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det her, jeg ville. Her mærkede jeg for alvor at tingene gik op i en højere enhed, og det gav mig det sidste boost til at opsige mit daværende fuldtidsarbejde og gå efter drømmejobbet i musikbranchen. 

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for musikbranchen?
Jeg følger godt med på SoMe, og så modtager jeg selvfølgelig også nyhedsbreve fra diverse virksomheder i musikbranchen. 

Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Lad dig motivere af dette interview og sæt skub i din karriere ved at ansøge om en plads på vores musikbrancheforløb.