Kursistinterview: Fra IT til musik – en lydteknikers drømmevej

Fra at optræde på internationale festivaler til at drømme om at mixe og master musik for kommende stjerner, deler Johnny Sørensen sin rejse fra IT-verdenen til musikbranchen. Med en brændende passion for lydproduktion og en vilje til at skabe magi gennem musikken, søgte han en plads på Innovative Music Management-forløbet for at realisere sine drømme og opnå insider-viden om branchen.

Hvornår og hvordan startede din passion for musikbranchen?
Den startede tilbage i 2008, hvor jeg havde en drøm om at producere elektronisk musik (hardstyle dengang). Jeg har produceret musik i 15 år, og endte med at optræde herhjemme bl.a. til Distortion i Tekno Tunnel, samt 2 gange i Holland. Heriblandt på Club Melkweg i Amsterdam, og Decibel Outdoor Festival. Undervejs har jeg undervist, mixet og mastered, og hjulpet andre musikere/producere/sangere med at skabe deres musik. Det er virkelig her, min passion ligger. Det at arbejde på og med andres lyd/musik sammen med dem, finder jeg stor passion og værdi i. 

Hvorfor besluttede du at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet?
Fordi jeg rigtig gerne vil skifte karrierevej. Jeg er ikke glad i mit normale IT job og har ikke været det i mange år, så nu vil jeg tage springet og virkelig lave det jeg elsker og brænder for.

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for musikbranchen?
Det er vigtigt at få en insider-viden i, hvordan branchen hænger sammen, og hvad det rent formelle betyder. Grundforståelsen er vigtig, synes jeg, for at kunne agere bedst muligt i branchen. 

Hvilken jobmæssig rolle stræber du efter i musikbranchen?
Generelt vil jeg gerne arbejde med lyd, men mit drømmescenarie er at mixe og master på nogle af de kommende store artisters musik. Det at være med til at skabe noget sammen, det er det jeg ønsker mig allermest. Jeg elsker at være nørdet og producere og være teknisk, men bare at få en fod ind i branchen så man kan finde vej ville også være godt!

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Music Management-forløbet?
Min forståelse for musikbranchen, og at få de formelle ting på plads såsom musikaftaler og licensaftaler. 

Hvilke specifikke branche-personligheder, ser du op til eller du inspireres af?
Jeg inspireres meget af bl.a. Cutfather, Jacob Winther, Remee, og en englænder ved kaldenavn “Streaky”. 

Hvilken begivenhed har haft størst betydning for dig og din interesse for musikbranchen, og hvorfor?
Det må være min tur til Defqon 1 i Holland. Her fik jeg virkelig en vild oplevelse med, hvordan musikken “ryster folk sammen” og den magi, hele atmosfæren skaber. Det satte virkelig gang i min måde at lave min egen musik på.
Jeg har generelt altid elsket musik og drømt om at komme den kreative vej i mit liv, men jeg har ikke vidst, hvilken vej man kunne komme ind. 

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for musikbranchen?
Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg skal holde mig opdateret omkring dette. Andet end selvfølgelig sociale medier m.v. Jeg følger også en del med på det nye musik herhjemme på Spotify.

Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Lad dig motivere af dette interview og sæt skub i din karriere ved at ansøge om en plads på vores musikbrancheforløb.