Kursistinterview: Fra rock-entusiast til musikskribent og fremtidens innovatør

Frederik Bock-Madsen deler sin rejse fra at modtage et transformerende mixtape som barn til at blive en dedikeret skribent og anmelder i rock- og metalscenen. Med en passion for at skabe forbindelser og udvikle sig i branchen, søger han en plads på Innovative Music Management-forløbet for at skabe nye muligheder og bringe sin vision om udvikling af metalgenren til live.

Hvornår og hvordan startede din passion for musikbranchen?
Min passion for musik kan reelt set dateres tilbage til mit 8. leveår, hvor min storebror dengang forærede mig et mixtape bestående af Michael Jacksons ‘Thriller’ og Metallicas ‘Sorte Album’. Klip til sommeren 2022, hvor jeg begyndte som frivillig skribent og anmelder på Danmarks ældste onlinemagasin for rock og metal, HeavyMetal.dk.   

Hvorfor besluttede du at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet?
De seneste 18 måneder har åbnet mine øjne for meget mere eller mindre uopdyrket talent, der findes på den danske scene for rock og metal. Mulighederne for at udvikle sig i en frivillig organisation har indtil videre været forholdsvis begrænset. Jeg håber derfor at skabe mig et netværk af kontakter, der i sidste ende kan føre til en ansættelse under lønnede vilkår.

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for musikbranchen?
En væsentlig del af både den personlige og faglige udvikling inden for ethvert givent område, er at drage erfaringer fra den givne branches etablerede spillere. Musikbranchen skiller sig for så vidt ikke ud her. Det er samtidig en meget dynamisk og uforudsigelig branche, hvor enhver mulighed for at være på forkant bør hilses velkommen. Samtidig er det de færreste mennesker, der besidder en komplet profil (kommerciel, administrativ, økonomisk, kommunikation osv.).  

Hvilken jobmæssig rolle stræber du efter i musikbranchen?
Jeg har i min tidlige karriere bestridt adskillige stillinger, der alle havde en mere eller mindre kommerciel profil. Jeg ønsker dog fremadrettet i højere grad en mere ’tilbagetrukket’ rolle, enten i form af tekstproduktion, som event-/projektplanlægger og eller -koordinator, som koncept-/idéudvikler eller ‘salgscoach’ for både hunter- og farmerprofiler. 

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Music Management-forløbet?
Økonomi og forretningsforståelse, SoMe og andre digitale værktøjer og ikke mindst strategiske partnerskaber, herunder blandt andet investoraftaler.

Hvilke specifikke branche-personligheder, ser du op til eller du inspireres af?
Promotere som Søren Weiss og Mirza Radonjica for deres utrættelige arbejde for at sætte metal og den hårde rock på danmarkskortet. Artister som eksempelvis Advocacy, Lamentari, Iotunn og Terminalist for deres tårnhøje tekniske niveau, deres ‘showmanship’ på de skrå brædder, og for konstant at afsøge mulighederne for at skubbe grænser. Mine kolleger på redaktionen for deres tårnhøje vidensniveau og deres utrættelige indsats for at udbrede dybere og bredere kendskab til metalgenren.

Hvilken begivenhed har haft størst betydning for dig og din interesse for musikbranchen, og hvorfor?
Da jeg i sommeren 2022 valgte at træde ind i rollen som skribent og anmelder på HeavyMetal.dk. At få mulighed for at dele min passion for metalmusikken med ligesindede, at opdage nye artister, og at komme ud på (for mit vedkommende) nye spillesteder og mærke musikken fra et nyt perspektiv. At få mulighed for at promovere nogle af de dygtige kunstnere, der gemmer sig rundt om i det danske landskab. Det har været helt enormt givende på både et menneskeligt og fagligt plan.

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for musikbranchen?
Taler med mine kolleger på redaktionen, og holder øje med artikler på internettet. Derudover giver rollen som anmelder noget nær ubegrænset adgang til ny musik. Her lægger jeg naturligvis også mærke til, hvis en tendens eller trend bliver meget udtalt inden for eksempelvis en given subgenre inden for metalmusikken. Både herhjemme og i udlandet. 

Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Lad dig motivere af dette interview og sæt skub i din karriere ved at ansøge om en plads på vores musikbrancheforløb.