Kursistinterview: Fra rockband til drømmejobbet som artist – en musikalsk odyssé

Bastian Hobbs tager os med på sin rejse fra at starte et rockband i 2019 til at forfølge sin drøm som artist. Med en sult efter viden og en passion for musikken søger han en plads på Innovative Music Management-forløbet for at forstå branchen bedre og finpudse sine færdigheder. Inspireret af store navne som Matt Bellamy og Serj Tankian, er Bastian fast besluttet på at gøre musik til sin levevej.

Hvornår og hvordan startede din passion for musikbranchen?
I 2019, da jeg startede et rock band.

Hvorfor besluttede du at ansøge om en plads på Innovative Music Management-forløbet?
Jeg vil have en bedre forståelse for branchen, og dens aktører, hvad de allesammen forventer af mig eller tilbyder mig som artist. Både så jeg har en klarere idé af, hvad der er bedst at sigte efter, men også så jeg nemmere kan være realistisk.

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for musikbranchen?
Jeg mener det er vigtigt at sætte sig ordentligt ind i noget, hvis man vil forsøge at gøre det til en levevej.

Hvilken jobmæssig rolle stræber du efter i musikbranchen?
Artist. 

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Music Management-forløbet?
Forhandling og produktudvikling i forbindelse med sange/udgivelser og samarbejde med aktører som pladeselskaber, bookingbureauer eller managere. 

Hvilke specifikke branche-personligheder, ser du op til eller du inspireres af?
Matt Bellamy, Tim Christensen, Serj Tankian, Rick Rubin, Rich Costey. 

Hvilken begivenhed har haft størst betydning for dig og din interesse for musikbranchen, og hvorfor?
Jeg har været interesseret i musik siden jeg var 6 og så Queen Machine live, men det var først da jeg så et Muse show i 2022, at det gik op for mig, at det var musik jeg ville leve af, på én måde eller anden.

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for musikbranchen?
Jeg følger det, der interesserer mig på sociale medier, og er ellers del af flere fællesskaber baseret i musik, hvor nyheder flittigt deles. 

Drømmer du også om en fremtid i musikbranchen? Lad dig motivere af dette interview og sæt skub i din karriere ved at ansøge om en plads på vores musikbrancheforløb.