Mød vores Innovative Music Managers – Andreas Smed

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach
Tekst: Miriam Brandt

 

Hvert år udklækkes flere og flere Music Managers fra forløbet Innovative Music Management – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikelskere til en karriere i musikbranchen. Via undervisning fra relevante og dygtige fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar til at indtage den danske musikbranche.
Vi har i denne artikel taget en snak med Andreas Smed – kursist på Team 9 i Århus – og spurgt ind til hans drømme og mål med at deltage i brancheforløbet.

 

Hvorfor valgte du at søge ind på Innovative Music Management?


Jeg har altid brugt meget tid på musik – både som udøvende kunstner og som afvikler af koncerter. Dog er der stadig mange funktioner og strukturer indenfor musikbranchen, som jeg ikke har kendskab til, og derfor besluttede jeg mig for at se, om Innovative Music Mangement kunne give mig noget insiderviden, der ville fremme mit fremtidige virke i musikbranchen. Derudover er det en fantastisk mulighed for at styrke mit netværk og trække på andres erfaringer.

Hvad drømmer du om at opnå inden for musikbranchen? Hvor vil du gerne ende henne?


Musikbranchen er hård og har knust mange drømme. Samtidig er branchen en levende organisme i konstant ændring, så dét at sætte sig et bestemt mål kan være risikabelt. Jeg går efter at arbejde med den kreative del af branchen – særligt skabelsesprocessen. Jeg vil gerne skabe musik, videoer etc. og generelt være med til at ideudvikle.

Har du selv gang i noget spændende inden for musikbranchen lige nu?

I øjeblikket har jeg gang i tre projekter. Første projekt hedder Recorded Voice og er en elektropunk-duo. Andet projekt er Reaity Check; en kunstnergruppe, der laver installationskunst og skulpturer – vi har haft værker på både Tinderbox og Heartland. Tredje projekt er DanceLikaMonkey, som er en frivillig forening, der arrangerer koncerter på Kulturmaskinen og Magasinet i Odense.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management?


Man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management, hvis man går og har projekter, der på den ene eller anden måde relaterer sig til musik, og hvis man samtidig godt kunne tænke sig nogle flere værktøjer samt et stærkere netværk til at give en en bedre forståelse af musikbranchen.

 

Drømmer du om at arbejde i musikbranchen?
Så læs mere og tilmeld dig her