Mød vores Innovative Music Managers – Sofie Westh

Foto: Johan Lei Gellett
Tekst: Miriam Brandt

Hvert år udklækkes flere og flere Music Managers fra forløbet Innovative Music Management – et kreativt brancheforløb, som hjælper ambitiøse musikelskere til en karriere i musikbranchen. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar til at indtage den danske musikbranche. Vi har taget en snak med Sofie Westh, kursist på Team 11 i Roskilde, og spurgt ind til hendes drømme og mål med at søge brancheforløbet.

Hvorfor valgte du at søge ind på Innovative Music Management?


Efter flere år som udøvende musiker blev jeg træt af ikke at have større indflydelse på den branche, jeg for længst har valgt, at jeg skal beskæftige mig med. Jeg arbejder i dag på det mindre DIY-pladeselskabet Premium Abundance, og som medstifter af bookinggruppen Para beskæftiger jeg mig med promovering og afvikling af koncerter og events. Derudover laver jeg management arbejde for mit eget band Deadpan. Det hele er bygget på min grundviden fra min tid som musiker samt min egen research.
Jeg blev anbefalet dette kursus, da jeg følte et behov for at opbygge en endnu større viden og få styr på alle afkroge af musikbranchen. Min viden skal videreføres til mine projekter og min fremtidige karriere, så jeg kan løfte det hele til nye højder.

Lær musikbranchen at kende gennem Innovative Music Management

 

Hvad drømmer du om at opnå inden for musikbranchen? Hvor vil du gerne ende henne?


Jeg ser nogle tydelige problematikker indenfor branchen, herunder en manglende alsidighed og diversitet i toppen af fødekæden, som viser sig i udvalget af nichegenrer og manglen på spillesteder – dette vil jeg være med til at rette op på. Jeg har ikke som sådan lyst til at ende ét bestemt sted, men jeg ønsker fortsat at viderebygge min karriere og påtage mig nye projekter. Mine drømme – og de strategier, jeg har lagt for at opnå dem – er både kort- og langsigtede, da jeg både ønsker at uddanne mig, få nye kompetencer, sætte mit eget præg og arbejde på tværs af landegrænser.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Music Management?


For at skabe et netværk, få større kompetencer og opnå et bedre indblik i musikbranchen. Du vil befinde dig i et forum, der rangerer forskellige niveauer og interesser, hvilket man altid kan lære meget af.

 

Drømmer du også om at arbejde indenfor musikbranchen? Så læs mere og tilmeld dig herunder