Q&A med et af Sveriges største uafhængige pladeselskaber, TEN Music Group, der sidder med artister som Zara Larsson, Icona Pop og spirende Vera Hotsauce.

Foto: TEN Music Group
Tekst: Amanda Bloch

TEN Music Group har eksisteret siden 2003 og har siden vokset sig til værende et af Sveriges største uafhængige pladeselskaber, der i dag sider med store artister som Zara Larson, Icona Pop og Erik Hassle men også upcoming artister som Vera Hotsauce og Benjamin Ingrosso. Bliv klogere på hverdagen hos pladeselskabet her og få et indblik i deres rolle som virksomhed i musikbranchen.

Hvem er TEN? 

TEN Music Group er et uafhængigt, 360° firma som inkluderer recording, publishing, management og studier. TEN har fundet og udviklet artister såsom Zara Larsson, Icona Pop, Elliphant, Erik Hassle og Niki & The Dove og vores hovedfokus er at arbejde med de mest talentfulde svenske kunstnere og sangskrivere på lang sigt. Vi har kontor og studie i både i Stockholm og Los Angeles og i begge lande vi har tæt samarbejde med andre aktører i musikbranchen. Nu ser vi også frem til en fremtid med den ny generation af TEN som består af Benjamin Ingrosso, FELIX SANDMAN, Vera Hotsauce, Oscar Enestad, Noak Hellsing, Omar Rudberg, Bishara and Leia.

Hvordan ser en normal arbejdsdag for ud hos TEN? 

Det er ret svært at beskrive en normal arbejdsdag for os på TEN da vi eller har forskellige opgaver og roller. Lige for tiden arbejder vi hjemmefra og vores telefoner og computere er pt. vores bedste venner! I disse tider er dagene fyldt med forskellige typer online møder og massere af mails, mails, mails. Oftest har vi mindst én release om ugen, så vi arbejder på at promovere, markedsføre og frigive hver sang så godt vi nu kan.

Hvad er jeres rolle som virksomhed i musikbranchen?

Som virksomhed er vi heldige, at vi alle kan arbejde tæt sammen, siden vi er en relativt lille virksomhed. Vi holder tæt kontakt med vores kontor i LA, og alle samarbejder for at gøre det så godt som muligt. Eftersom vi er en mindre uafhængig virksomhed, har vi friheden til at være så fleksible, som vi vil med vores udgivelser.

Hvad er jeres fremtidige mål hos TEN?

At fortsætte med at gøre det som vi elsker, frigive musik og finde og udvikle de bedste kunstnere og sangskrivere i Sverige.

Hvad er jeres motto? 

Vi har ikke rigtig et motto, men vores fokus hos os i TEN er at arbejde langsigtet. Når vi finder noget, som vi tror på, så tager vi hånd om det, uanset hvor lang tid det tager.

//Udgivet d. 23 oktober 2020