Q&A med Ulrik Ørum-Petersen, festivaldirektør for Heartland Festival og koncertarrangør for Live Nation Danmark

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Tekst: Liva Duus

Ulrik Ørum-Petersen startede sit eget management i 2014 og er i dag festivaldirektør for festivalen Heartland. Læs om hvordan han arbejdede sig ind i branchen, og endte som medejer af en af Danmarks største festivaler.

Alt startede som manager for VETO. Derefter læste han en bachelor på Rytmisk Konservatorium, og kan i dag kalde sig for medejer af Heartland Festival, og har igennem Live Nation afholdt koncerter med navne som Liam Gallagher, Dua Lipa, The Minds Of 99, og Solange. Han har konstant haft fingeren på pulsen og arbejdet sig hårdt gennem branchen, hvor han nu kan videreføre sin viden og læring gennem sine 17 år i musikbranchen. 

Hvordan kom du ind i musikbranchen? 

Jeg startede mit eget managementselskab som manager for VETO tilbage i 2004 og blev efterfølgende en del af pladeselskabet og indspilningsstudiet Tabu Records (Suspekt, LOC, Veto, Marwan, The Floor Is Made Of Lava, etc.). Sideløbende læste jeg en bachelor i Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium i København. I 2008 stiftede jeg og to andre Volcano, hvor vi arbejde med management, venuedrift og konsulentvirksomhed.

Hvad er din rolle i branchen?

Jeg sidder i dag som direktør og medejer af Heartland Festival og er samtidig Promoter (koncertarrangør) og en del af den daglige ledelse i Live Nation Danmark. 

Heartland skulle have holdt 5 års fødselsdag i sommers, hvilket som bekendt blev aflyst pga Covid19. Festivalen tiltrækker årligt i mellem 15.000 og 20.000 engagerede og nysgerrige mennesker til Egeskov Slot på Fyn og tilbyder et internationalt kvalitetsprogram inden for Musik, Kunst, Samtaler og Mad.

Som koncertarrangør har jeg de senere år afholdt koncerter med blandt andre: LCD Soundsystem, Liam Gallagher, Rag N Bone Man, Halsey, Dua Lipa, Brian Wilson, Erykah Badu, Mø, A-Ha, The Minds Of 99, Nephew, Solange, A-Ha, Gregory Porter, Suspekt, Anne-Sanne-Lis, Lukas Graham, Dizzy Mizz Lizzy, D-A-D, Runrig, Andre Rieu, The Jesus And Mary Chain, Madness, Underworld, Sun Kil Moon og mange flere.

Live Nation beskæftiger ca. 60 ansatte og driver ud over Heartland også Copenhell, samt agenturene Luger og PDH.

 Hvad er det vigtigste at kunne i arbejdet som Festivaldirektør? 

Det vigtigste i min daglige arbejde er at kunne motivere og lede ekstremt dygtige og kreative mennesker. Det er noget jeg øver mig på hver dag og er helt essentielt for virksomhedens fortsatte succes. Særligt balancen mellem det at give plads til at vores medarbejdere kan udvikle sig og indfri egne mål samtidig med at Heartland styrkes er helt essentielt og noget der virkelig udfordrer mig i det daglige.

Er der nogle tendenser i musikbranchen, du synes er særligt spændende fortiden?

Jeg synes at det er enormt spændende at se hvordan indspilning og distribution af musik, de seneste 10 år har udviklet således, at de tunge barrierer der tidligere var for at særligt ny musik kunne finde et publikum i dag stort set er væk. Det betyder at vi i live branchen ofte ser helt nye artister finde et stort publikum før både medier og pladebranche har fået færten. Men det gør også at tempoet er øget betragteligt ifht. talentudviklingen og måske til niveau hvor man kan diskutere hvorvidt det er i mange tilfælde er i artisternes interesse.

Hvorfor er det vigtigt at holde sig opdateret på/kende til de forskellige mekanismer i musikbranchen?

Jeg tror at lige meget hvilken branche man er i, så er det vigtigt at holde sig ajour med udviklingen og de faktorer der påvirker interessenter, dynamikker og beslutninger i ens økosystem. Særligt som festival og koncertarrangør er det vigtigt at forstå hvad der driver beslutninger og valg for de mange samarbejdspartnere vi interagerer med på et dagligt plan. Og for mig personligt har jeg oplevet det som en kæmpe fordel at have set musikbranchen fra så mange perspektiver og standpunkter som jeg har igennem mine godt 17 år i den.

//Udgivet d. 18/1/2021