Styrk dit CV med frivillighed

Foto: Unsplash

I den danske musikbranche betyder frivillighed meget. Både på landets festivaler, spillesteder og andre musikalske events kan man ofte finde frivillige. Men ud over oplevelserne og det sociale fællesskab, hvad kan man så bruge frivillighed til? Vi har lavet en liste over hvordan frivillighed styrker dit CV.

Øget netværk 

Når man arbejder som frivillig i en organisation får man mulighed for at møde erfarne personer inden for branchen, som man kan netværke med og i fremtiden trække på. Det er altid rigtig godt at have et bredt netværk, når du er færdiguddannet og skal ind på arbejdsmarkedet. Derudover bliver du en del af et fællesskab, som kan bidrage til det sociale i livet. 

Forbedre kompetencer

Ud over det øgede netværk, så har man også mulighed for at styrke sine kompetencer. Det kan være at man kan sidde med på kontoret hos et spillested eller i en fodboldklub. Det kunne også være, at man hjalp til med de sociale medier for organisationen. Der er mange muligheder for at øge sine kompetencer i branchen. De fleste organisationer, som tager imod frivillige er også åbne for, at dele ud af erfaringer og kompetenceudvikling til sine frivillige. På mange spillesteder i Danmark med frivillige, der har man mulighed for at hjælpe til med lyd/lys/teknik og det er en god kompetence man kan arbejde videre på og få et godt fundament. 

Lære om arbejdsmiljøet i branchen

Det er en stor fordel at have en forståelse for arbejdsmiljøet i branchen. Det hjælper dig i fremtiden med at etablere dig i en ny organisation i branchen og derudover kan den kommende arbejdsgiver se at du kan begå dig i en lignende organisation. Du lærer dertil også hvordan kollegerne arbejder sammen i branchen og hvordan man nemmest kan indordne sig arbejdsgangen. 

Du viser at du har lyst til at arbejde mere for at nå dine mål

På dit CV viser du, at du er engageret i din fritid og du bruger din tid på andre mennesker og på at udvikle dig selv. Det er ofte relevant erhvervserfaring der trækker op på dit cv og er noget som en potentiel arbejdsgiver vil holde øje med.

Styrk dit CV med Innovative Music Management

Ud over frivilligt arbejde, så kan du styrke dit CV ved at tage forløbet Innovative Music Management. Her får du undervisning fra aktørerne i branchen. Du får et bredt netværk både med ligesindede kursister og dygtige undervisere. Samtidig får du et kursusbevis, som du kan tilføje til dit CV. 

Læs mere her: https://innovativemusic.dk/forloeb-pris/