TOP5 FESTIVALER: HOLLAND

Foto: Awakenings
Tekst: Mette Jakobsen

Elsker du at tage på festival og at rejse – hvorfor så ikke kombinere de to? Der findes utallige spændende og anderledes festivaler rundt omkring i verden – Vi har hér samlet 5 festivaler i Holland, som helt sikkert står på vores bucket list.

 

Foto: Mysteryland

Mysteryland

Hvor: Haarlemmermeer
Hvornår: August, 3-dages festival
Deltagerantal: 100.000+
Acts: 300+
Tidligere optrædende: Skrillex, Deadmau5, Alesso, Armin Van Buuren og The chainsmokers

Mysteryland fortjener en plads på din bucket list, hvis du er vild med det elektroniske dance univers. Mysteryland skaber et unikt univers, hvor man bliver afskåret fra verden udenfor, og kun lever i nuet omringet af andre festivalgængere, som har samme udgangspunkt, som en selv. Festivalen er bygget på øer, hvis vand, adskiller dens 17 scener fra hinanden.

Noget af det mest bemærkelsesværdige ved festivalen er det ekstraordinære scenekunst, som Mysteryland udtrykker. En af de mest ikoniske scener er Q-dance. Her er der gået ned i de mindste detaljer for at skabe det perfekte og mest fantasifulde scenelook, som formår at differentiere sig fra det traditionelle. Lysshowet og lyduniverset bliver magisk. Musikken kører på sit højeste BPM. Nogle vil beskrive Mysteryland, som værende en mini-Tomorrowland festival. Disse er begge organiseret af ID&T og bærer derfor præg af nogle af de samme elementer.

“Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery!”

 

Foto: Bart Heemskerk

Lowlands

Hvor: Biddinghuizen
Hvornår: August, 3-dages festival
Deltagerantal: 55.000
Acts: 200+
Tidligere optrædende: Mumford & Sons, The xx, The Chemical Brothers, Major Lazor og Rudimental

Lowlands Festival er for dig, som ønsker mere end blot musik. Det er med andre ord Edens have for backpackers, hvor outdoor events vægtes højt. På Lowlands bader du i inspiration og indtryk. Der bliver gjort bemærkelsesværdigt meget ud af at lave alternative events, som skiller sig ud på en kreativ måde, og bider sig fast i hukommelsen hos festivalgængerne. Dette sker blandt andet gennem gadeteatre, politiske debatter, comedy og litteratur.

Derudover er det en good vibe festival, hvis fokus er at fremhæve upcoming artister og andre kunstneriske aktiviteter. Lowlands tilbyder alternativ musik, hvor genren svinger lige fra indie og rock til pop og hip hop. I de forløbne år ændrede de strategi for at tiltrække en yngre målgruppe, hvilket er en af årsagerne til de store navne er kommet på plakaten. Kort fortalt, er du interesseret i en atypisk musikfestival med hollandske rødder og en stemning udover det sædvanlige, så er Lowlands festivalen for dig!

 

Foto: Ben Houdijk

Eurosonic Noorderslag

Hvor: Groningen
Hvornår: Januar, 4-dages festival
Deltagerantal: 40.200+
Acts: 300+
Tidligere optrædende: Bastille, Ásgeir, Hozier og James Blake

Eurosonic Noorderslag er Hollands mest attraktive internationale musikbranche-festival og netværksplatform for europæisk musik. Her hyldes de mest talentfulde upcoming bands, som også får muligheden for at spille live og blive spottet af internationale branchefolk og publikum. Der er repræsentanter fra over 40 nationaliteter og et deltagerantal på over 40.200, hvilket resulterer i, at der meldes udsolgt hvert år.

Festivalen er opdelt i to, hvor Eurosonic fokuserer på den internationale del, modsat Noorderslag, som udelukkende fokuserer på den Hollandske musik. I løbet af festivaldagene er der rig mulighed for at tage til konferencer, paneldebatter og netværksarrangementer, og derved få indsigt i de nyeste tendenser indenfor branchen. Eurosonic Noorderslag er en mulighed for at blive en del af musikindustrien, enten som spirende band eller hvis man vil arbejde inden for branchen.

 

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Roadburn

Hvor: Tilburg
Hvornår: April, 4-dages festival
Deltagerantal: 4000 pr. dag
Acts: 100+
Tidligere optrædende: Hexis, Mutoid Man, LLNN, Weedeater og Crowbar

Roadburn Festival er fire dage spækket med hård undergrunds-metal i rig diversitet. Musikken tages til nye højder og der bliver spillet alt fra psykedelisk og heavy til avantgarde musik. Derfor er det mildest talt umuligt at forlade festivalen uden at have udvidet sin musikalske horisont.

Trods alle bands optræder indendørs formår Roadburn at skabe en intim og behagelig atmosfære, som skubber grænser for musikken. En af de markante fordele ved festivalen er muligheden for interaktion mellem bands og publikum, hvilket er med til at gøre oplevelsen ekseptionel. Hele 75% af festivalgængerne kommer verden over for at få en del af Roadburn-oplevelsen. Her er altså tale om en spirende undergrundsfestival med missionen om at skabe noget unikt.

 

Foto: Awakenings

Awakenings Festival

Hvor: Amsterdam
Hvornår: juni – juli (2-dages festival)
Deltagerantal: 80.000
Acts: 100+
Tidligere optrædende: Nina Kraviz, Sven Väth, Loco Dice og Richie Hawtin

Awakenings Festival er Hollands ultimative samlingspunkt for tekno-elskere, da det er blandt en af verdens største udendørs teknofestivaler. Her præsenteres over 100 DJ’s fordelt på otte områder. Festivalen er særlig detaljeorienteret, så alt sidder lige i skabet, hvilket blandt andet kommer til udtryk gennem festivalens opbygning og publikumhåndtering. Awakenings Festival er et æstetisk og drømmende univers at bevæge sig rundt i. Scenerne er udstående og differentierer sig fra normen, hvilket er med til at give indtryk, som sætter sig fast i erindringerne hos festivalgængeren. Noget andet bemærkelsesværdigt er musikvalget, som er all-in techno, hvilket fordelagtigt resulterer i, at alle deltagere møder op med samme grundlag og dedikation til festivalen.

Trods festivalens storstilede deltagerantal formår Awakenings alligevel at bevare kontrollen, så festivalgængerne kan nyde eventen fuldt ud. Awakenings Festival er grundlagt af den voksende eventorganisation Awakenings, som er en kendt for sine vilde teknoevents i høj kvalitet.

 

Vi håber vores bucket list har sat tankerne igang hos dig, og åbnet øjnene op for at tage på festivaler i andre lande.