Nicolai Anker: »Det som jeg har taget mest med mig fra forløbet, har helt bestemt været netværk«.

Foto: COLORROOM/Michael Alexander Groth

Tekst: Sofie Segall

Nicolai Anker arbejder til dagligt som Manager hos MOVE, han har lige signet duoen YNGVE til Playground Music og så er han tidligere deltager på Innovative Music Management. Nicolai har navigeret rundt i forskellige hjørner af musikbranchen og med årene har han kun fået mere blod på tanden.  

Hvad finder du interessant ved musikbranchen?
Der er rigtig mange elementer som jeg finder interessant ved musikbranchen. Jeg kan rigtig godt lide tempoet og det at alting hele tiden er i bevægelse og i udvikling. I denne branche er det, som var det rigtige at gøre for et par måneder siden, ikke nødvendigvis det rigtige at gøre nu. Dette stiller naturligvis høje krav til os der arbejder i branchen, da vi hele tiden skal være opdaterede på de nyeste tiltag og diller og ikke mindst kunne finde ud af at udnytte disse bedst muligt. Derudover så har jeg altid elsket musik og specielt arbejdet bag det hele. 

Hvornår tog du et forløb på Innovative Music Management? Og hvorfor valgte du det?
Jeg startede på Innovative Music Management d. 18/8-2018, da jeg igennem længere tid havde haft et ønske om at udvide min viden samt netværk i branchen. Jeg undersøgte de forskellige muligheder og faldt så over forløbet her. Ud fra hvad jeg kunne læse mig til virkede det super seriøst og så lå det samtidig på Sjælland, hvilket var et kæmpe plus. De fleste andre kurser jeg har deltaget på, har typisk været i Århus. 

I hvilke sammenhænge har du kunnet bruge forløbet efterfølgende?
Det som jeg har taget mest med mig fra forløbet, har helt bestemt været netværk. Der er en del af af de andre deltagere fra kurset, som jeg stadig har kontakt med i dag. Dette har været super fedt, da jeg har nydt godt af den sparring vi har haft imellem os. Derudover er der selvfølgelig også en masse elementer fra undervisningen som har været nyttige. Jeg har flere gange brugt teknikker eller modeller som vi lærte på kurset, til at planlægge strategier for vores artister. 

Hvad Indebærer arbejdet som Manager hos MOVE?
Arbejdet som manager hos MOVE er i og for sig, et ret frit job. Vi arbejder alle som udgangspunkt ret selvstændigt, men benytter selvfølgelig hinanden på kryds og tværs, for at opnå de bedste resultater. Jeg arbejder som udgangspunkt hjemmefra, hvor jeg har et mindre produktionsstudie, der samtidig fungere som mit daglige kontor. Herfra bruger jeg det meste af min tid på besvarelse af mails, telefonopkald osv., men sidder også hele tiden og holder mig opdateret på hvad der rører sig rundt omkring i branchen. Derudover så står jeg også for nogle mere administrative opgaver, såsom bogføring/regnskab.

Hvilke erfaringer har du ellers gjort dig i musikbranchen? Og hos hvem?
Jeg har været i musikbranchen siden 2015, hvor jeg startede ud med at drive et meget lille pladeselskab, hvor jeg udgav musik for de forholdsvis få musik bekendtskaber jeg havde på det tidspunkt. Sidenhen voksede det, og jeg fik mere blod på tanden, hvilket resulterede i at jeg blev en del af MOVE tilbage i sensommeren 2018. Udover mit arbejde som manager sidder jeg også i bestyrelsen i DiGiDi, som er den Danmarks absolut største aggregator. DiGiDi er andelsejet, og alle kan derfor købe en andel og udgive deres musik den vej igennem. Derudover har DiGiDi en masse tiltag som gør det særligt interessant for mindre labels, samt uafhængige artister, som stadig ønsker at få deres musik ud over stepperne. 

Har du gang i nogle projekter, som du synes er særligt spændende fortiden?
Jeg arbejder altid på spændende projekter! Lige pt. har jeg senest signet duoen YNGVE til Playground Music, hvor vi har en masse ting på programmet for 2020. De skulle bla. have spillet til SPOT, som jo desværre aflyst nu, men mon ikke de rammer en scene eller to andetsteds. Derudover arbejder jeg pt. rigtig meget med en ung gut der hedder Jeppe Rønn. Han er en super dygtig producer, som jeg laver management for. Han har allerede en masse fede tracks ude med nogle super dygtige artister og har endnu mere på vej.